Az online kaszinók története

Az online kaszinók története olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az internetes szerencsejáték az egyik legdinamikusabban növekedő virtuális iparág, amit mi…

A teljes cikk itt olvasható:
Az online kaszinók története

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az internetes szerencsejáték az egyik legdinamikusabban növekedő virtuális iparág, amit mi sem mutat jobban, mint hogy éves szinten már több mint 50 milliárd dolláros bevételt generál. De honnan és mikor is indultak a netes kaszinók?

Az online kaszinók története 1994-ben indult, miután a Microgaming kifejlesztette az első olyan játékszoftvereket, amelyekkel valós pénzt is lehetett már nyerni. A virtuális játéktermek hamar népszerűek lettek; már 1998-ban átlépték a 800 millió dolláros éves bevételt, ami az internet kezdeti korszakában kiemelkedőnek számított. Ahogy telt-múlt az idő, egyre több ilyen platform jelent meg az interneten, és ma már ott tartunk, hogy az online kaszinók, mint például a https://nomini.com/hu/, szabályosan ellepték a virtuális teret. A játékok sokszínűsége, a korszerű fizetési módok és a remek promóciók a hagyományos kaszinók méltó versenytársává tették a netes platformokat. Bár nem tudhatjuk pontosan, hogy mit hoz a jövő, egy biztos: egyre realisztikusabb játékok bukkannak fel a netes kaszinók kínálatában, és hamarosan akár virtuális valóságban is játszhatunk kedvenc nyerőgépeinkkel, sőt, élő vagy asztali játékosokkal is. Képzeljük csak el, hogy felveszünk egy headsetet, és saját nappalinkban is úgy érezhetjük magunkat, mintha egy valódi kaszinóban lennénk. Minden jel arra mutat, hogy a jövő netes kaszinóiban a fejlesztők egyre nagyobb hangsúlyt fognak helyezni erre a pár éve még elképzelhetetlennek gondolt technológiára.

Fizetési módok egy netes kaszinóban

Az első kaszinó megjelenése óta a játékok óriási fejlődésen mentek keresztül, gondoljunk csak a nyerőgépek fejlődésére vagy az élő játékok elterjedésére. Azonban nem ez az egyetlen fontos szempont a felhasználóknak, amikor kaszinót választanak. Manapság már az is elengedhetetlen, hogy a be- és kifizetés egy platform felületén biztonságos módon, néhány perc alatt teljesíthető legyen. Bár továbbra is rendkívül népszerű a bankkártya a magyar felhasználók körében, egyre többen választják valamelyik e-pénztárca-szolgáltatást vagy kriptovalutát a tranzakciók teljesítéséhez. Az e-pénztárcákat úgy kell elképzelni, hogy felhasználói fiókunk létrehozása után feltölthetjük egyenlegünket, és netes tranzakciókhoz használhatjuk virtuális kártyánkat. Ez a megoldás egyrészt azért népszerű, mert pillanatok alatt teljesíthető így a be- és kifizetés, másrészt azért, mert használatuk valamennyivel biztonságosabb, mintha bankkártyánk adatait adnánk meg. Ráadásul sok pénzintézet alapból tiltja a bankkártya netes szerencsejátékra való használatát, így azoknak a felhasználóknak, akik ilyen banknál vezetnek számlát, más esélyük nem is lenne arra, hogy feltöltsék egyenlegüket vagy kifizetést kezdeményezzenek. Manapság egyre több helyen jelennek meg a kriptovaluták is mint elfogadott fizetési mód. A kriptovaluták óriási előnye, hogy a hagyományos opciókkal ellentétben sokkal nagyobb biztonságot és névtelenséget biztosítanak, ráadásul nehezen lekövethetők. Ezenfelül ha digitális fizetőeszközt használunk egy online kaszinóban, néhány perc alatt megérkezik a pénzünk virtuális számlánkra.

Népszerű kaszinós úti célok

Bár egyre többen választják a virtuális kaszinókat a hagyományos játéktermek helyett, sokan úgy gondolják, hogy a valódi kaszinós hangulat nem cserélhető le egy netes platform atmoszférájával. Hajlandóak több ezer kilométert utazni azért, hogy ellátogassanak valamelyik kaszinóba. Európában továbbra is Monte Carlo számít a legnépszerűbb kaszinós desztinációnak, de egyre többen látogatják a párizsi játéktermeket is. Ha hajlandó több pénzt is kiadni kaszinós kalandodra és a kontinensen kívül keres lehetőségeket, tökéletes választás a Kínában található Makaó, a szerencsejátékosok Mekkája. És persze ne feledkezzünk meg a leghíresebb kaszinóvárosról sem, melyről számos film és popdal szól: Las Vegasba mindig érdemes ellátogatni.

Tovább az eredeti cikkre: Az online kaszinók története

Vélemény, hozzászólás?