Fókuszában az aktív- és kalandturizmus, megnyílt az Utazás kiállítás

Fókuszában az aktív- és kalandturizmus, megnyílt az Utazás kiállítás olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Megnyílt a 46. Utazás kiállítás és 32. Budapest Boat Show a…

A teljes cikk itt olvasható:
Fókuszában az aktív- és kalandturizmus, megnyílt az Utazás kiállítás

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Megnyílt a 46. Utazás kiállítás és 32. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban csütörtökön; Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár a megnyitón elmondta, a kiállítás fókuszában idén az aktív- és kalandturizmus áll.

Hozzátette: a magyarországi utazási szokások jelentősen átalakultak az elmúlt évtizedekben, már az élményeket, a kalandokat, kihívásokat keresik az emberek a nyaralásaik során. Hangsúlyozta, folyamatosan azon dolgoznak, hogy minden évben egyre többen és egyre jobban tudjanak rekreálódni.

Tihanyi Klára, az Utazás+ kiállítás igazgatója hozzátette: megújult formában és tartalommal rendezik meg idén az Utazás+ Kiállítást, a látogatókat úgynevezett élményszigetekkel várják február 22-25. között a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az E-bike Test&Show-val egy időben. A kiállítás külföldi díszvendége Bulgária, a belföldi Gyula és Békés vármegye. A 23 belföldi és 28 külföldi úti cél önálló standon kínálja utazásait, az érdeklődőket közel 150 kiállító várja – ismertette.

A rendezvény első másfél napja szokás szerint a szakmai közönségnek szól, ahol az üzleti találkozók mellett turisztikai konferenciákat és kerekasztal-beszélgetéseket is tartanak.

Mariela Modeva, a bolgár turisztikai minisztérium tanácsadója, a külföldi díszvendég képviseletében elmondta, hogy Bulgária a légi és a tengeri forgalomban márciusban csatlakozik a határok nélküli európai térséghez, a schengeni övezethez, ez lendületet adhat majd a turizmusnak. Elmondta, Bulgáriában mintegy 40 ezer történelmi emléket regisztráltak (ebből 7 szerepel az UNESCO világörökség listáján), 36 kulturális rezervátumot, 160 kolostort és körülbelül 330 múzeumot és galériát.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, a belföldi díszvendég képviseletében közölte: kiemelten összpontosítanak az aktív turizmusra, bemutatják egyebek mellett a gyalogos és kerekpáros túraútvonalakat, a vármegyei kastélyokat, vagy a Körösök és a holtágak vidékét, természeti értékeket.

Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy a mintegy száz négyzetméteres standon a látogatóknak bemutatják a páratlan termálvizeket, a megye gazdag kulturális és gasztronómiai kínálatát, így például a gyulai pálinka- és a csabai kolbászfesztivált is.

Az Utazás+ kiállítással egy időben megnyílt “Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője”, a Budapest Boat Show is, amelynek stratégiai partnere hagyományosan a Magyar Vitorlás Szövetség. Ugyanakkor az idei évben a kiállítás szervezői a Magyar Vitorlás Akadémiát és annak Vitorlázz Itthon programját kérték fel a hajós seregszemle díszvendégének. Az idei év az ötkarikás játékok éve, éppen ezért kiemelt szerepet kapnak az olimpikonok, egykori élversenyzők, valamint olimpiai reménységek.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A kiállítás fókuszában álló aktív- és kalandturizmushoz szorosan kapcsolódik a kerékpározás: a tavaly első ízben bemutatkozó E-bike Test&Show nagy siker volt, így a szervezők idén is megépítik a csaknem 3000 négyzetméteres tesztpályát, ahol a látogatók kipróbálhatják a kiállított elektromos kerékpárokat.

Hagyományosan népszerű eseménye a kiállításnak a lakókocsikat és lakóautókat felvonultató Karaván Szalon, melyen az érdeklődők megtekinthetik, bejárhatják a járműveket.

Tovább az eredeti cikkre: Fókuszában az aktív- és kalandturizmus, megnyílt az Utazás kiállítás

Vélemény, hozzászólás?