A héten már indul a suli és az ősz, ennek ellenére még mindig a hőséggel próbáljuk felvenni a küzdelmet!

A héten már indul a suli és az ősz, ennek ellenére még mindig a hőséggel próbáljuk felvenni a küzdelmet! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A múlt héten már a naptári őszbe léptünk, ezzel együtt elkezdődött…

A teljes cikk itt olvasható:
A héten már indul a suli és az ősz, ennek ellenére még mindig a hőséggel próbáljuk felvenni a küzdelmet!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A múlt héten már a naptári őszbe léptünk, ezzel együtt elkezdődött az iskola is, de az időjárás – és a magyarok keresései – egészen idáig ezt még egyáltalán nem éreztették velünk. Látszik, hogy nem csak mi, magyarok, hanem a teljes régió a hőséggel birkózott és annak enyhítésére keresett megoldásokat a látogató az Árukereső.hu-n és társoldalain.

Itthon a párátlanítók iránti érdeklődés több mint kétszeresére, a ventilátorok, párologtatók és mobil légkondik iránti pedig több mint háromszorosára ugrott. Majdnem 50 százalékkal több keresés volt statikus légkondicionálókra és az egyszerűbb, olcsóbb megoldást kínáló sötétítőkre.

Csehországban drasztikusabb számokkal találkozhatunk: ott több mint kilencszeresére nőtt az érdeklődés a léghűtők iránt, hétszer annyit kutattak hordozható légkondikat, és négyszer annyit plafonra szerelhető és álló ventilátorokat, valamint légkondikat. Szlovákiában a léghűtőknél hatszoros az érdeklődés, az álló ventilátoroknál pedig majdnem háromszoros; míg Romániában a mobil légkondik domináltak több mint négyszeres keresési számmal.

Bár itt az ősz, a régió országai közül csak nálunk nem nőttek a keresések az iskolai termékek iránt. Szomszédainknál a tolltartók, az iskolatáskák, az uzsonnás dobozok és a tankönyvek is egyre népszerűbbek. Sőt, Bulgáriában a videójátékozással kapcsolatos cikkek is foglalkoztatták az embereket, ugyanis Xboxot, PlayStationt, valamint a gaminghez kapcsolódó bútorokat és eszközöket is böngésztek a potenciális fogyasztók. Úgy tűnik, hogy rajtunk kívül mindenki készül az „otthonülős-tanulós” szezonra. Ennek fő oka a hazai, kifejezetten magas infláció lehet, ami miatt a magyaroknak meg kell válogatniuk, hogy mire és mikor költenek. Feltételezhetően az iskolai termékek népszerűsége a szezonhoz képest kissé késve indul majd növekedésnek.

A fenti számok jól rávilágítanak arra, hogy regionálisan milyen jellegű eltérések lehetnek az aktuális környezeti és gazdasági, vagy éppen klímahatások függvényében. Az Árukereső.hu azonban mindig kiváló megoldás, ugyanis termékek széles választékát lehet rajta megtalálni, egyszerű tollaktól és ceruzáktól a komplexebb háztartási kellékekig és bútorokig – így bármi is legyen az aktuális helyzet, a tudatos fogyasztók meglelhetik számításaikat és megtakarításaikat, főleg most, az infláció alatt.

Tovább az eredeti cikkre: A héten már indul a suli és az ősz, ennek ellenére még mindig a hőséggel próbáljuk felvenni a küzdelmet!

Vélemény, hozzászólás?