Az Adria régióban terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató

Az Adria régióban terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A száz százalékban magyar tulajdonú WHC Csoport többségi tulajdonrészt szerzett az…

A teljes cikk itt olvasható:
Az Adria régióban terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A száz százalékban magyar tulajdonú WHC Csoport többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. Az 1990-ben, Zalaegerszegen alapított WHC Csoport hazánkat beleszámítva így már összesen tíz országban nyújt komplex HR-szolgáltatásokat. Az akvizíciónak köszönhetően a magyar vállalat Közép-Európa legnagyobb iparági szereplői közé lép, mintegy 6.500 fő kölcsönzött, és 500 belsős munkavállalóval.

Az 1990-ben alapított WHC Csoport több mint három évtizedes folyamatos növekedésének és fejlődésének köszönhetően mára hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatásokra specializálódott vállalatává nőtt. A magyar cég közel másfél éves előkészítést követően többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-szolgáltatójában, a Heads Adriatic-ban.

Hazai tevékenysége mellett a WHC évek óta aktívan építi külpiaci jelenlétét, így tizenegy magyar kirendeltségből álló magyarországi irodahálózata mellett ma már Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is működtet saját leányvállalatot, helyi kirendeltségeket. A mostani nemzetközi akvizíciónak köszönhetően a WHC Csoport további öt országban: Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban és Szlovéniában is piacra lép, így a vállalatcsoportot immár Közép-Európa legnagyobb HR-szolgáltatói között tarthatjuk számon.

„A Heads Adriatic többségi tulajdonrészének megvásárlása hatalmas mérföldkő a WHC Csoport életében. Ezzel a tranzakcióval óriási lökést kap a nemzetközi építkezésünk, hiszen egyszerre öt új régiós piacra lépünk be. Célunk, hogy maximálisan kihasználjuk a két vállalat közötti szinergiákat és egyesítsük erőforrásainkat. Így nagyobb eséllyel tudunk majd részt venni nemzetközi tendereken, illetve még szélesebb körben tudunk kiszolgálni nemzetközi partnereket. Több országgal bővül toborzási területünk, mellyel a magyar vállalatok munkaerőigényét is még hatékonyabban tudjuk majd kiszolgálni, illetve további célunk a Közép-Európába érkező beruházások kiszolgálása munkaerő oldalról” – mondta Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezetője a tranzakció kapcsán.

6.500 fő kölcsönzötti állomány és 500 belső munkavállaló

A WHC Csoport és a Heads Adriatic tevékenységi köre szinte teljes mértékben megegyezik. Mindkét vállalat elsősorban a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő-közvetítés terén nyújtja szolgáltatásait, illetve emellett a diákszövetkezet, HR outsourcing és bérszámfejtés tartozik tevékenységeik közé.

A 20 éve alapított Heads Adriatic az Adria régió összesen hat országában (Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban, Szerbiában, Szlovéniában) van jelen, melyekben összesen 15 irodát működtet. A vállalat éves árbevétele legutóbb 55 millió eurót tett ki.

Az akvizíciónak köszönhetően a két vállalat mintegy 6.500 fő kölcsönzött és 500 fő belsős munkavállalót foglalkoztat.

„A Heads Adriatic hosszú ideje meghatározó piaci szereplő az Adria régióban. Egy jól bevezetett márka, kedvelt és megbízható partner a térség vállalatai körében. A WHC Csoport által megvalósított akvizíció hatalmas lehetőség mindkét cég számára, hiszen így egyesíteni tudjuk erőforrásainkat és kölcsönösen tudjuk biztosítani egymásnak a hozzáférést egymás piacaihoz. Emellett rengeteget jelent majd a know-how és tapasztalatcsere, illetve mind a WHC, mind a Heads Adriatic kollégái számára izgalmas és kihívást jelentő nemzetközi karrierlehetőséget tudunk biztosítani” – hívta fel a figyelmet Marko Kolenc, a Heads Adriatic ügyvezető igazgatója.

A Az Adria régióban terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Az Adria régióban terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató

Vélemény, hozzászólás?