Ausztria nagyon készül a téli szezonra: kalandok az Erzberg Leoben élményrégióban

Ausztria nagyon készül a téli szezonra: kalandok az Erzberg Leoben élményrégióban olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Budapesttől mindössze 5 órányi vonatútra, Stájerország második legnagyobb városában, Leobenben a…

A teljes cikk itt olvasható:
Ausztria nagyon készül a téli szezonra: kalandok az Erzberg Leoben élményrégióban

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Budapesttől mindössze 5 órányi vonatútra, Stájerország második legnagyobb városában, Leobenben a téli kalandok kényelmesen és gyorsan elérhetők.

A Präbichl síterep összesen 20 kilométernyi sípályával rendelkezik, így elegendő helyet kínál a kezdőknek és az igazi profiknak egyaránt. A gyerekek felfedezőútra indulhatnak a titokzatos Schlumperwaldba, így játékos módon sajátíthatják el a síelés alapjait. A legbátrabbak pedig nekivághatnak a legendás Polsterrinne-nek, amely a Keleti-Alpok leghosszabb off-piste útvonala.

A mélyhóval borított lejtők is meghódíthatók, csak a megfelelő technikára van szükség. Az érdeklődők nyílt terepen végzett, személyre szabott sítanfolyamon sajátíthatják el a tökéletes fordulás technikáját és a szükséges tudást ahhoz, hogy könnyedén tudjanak síelni a mély porhóban. A tanfolyam részeként megtanulják a nyílt terepen való helyes viselkedés szabályait is.

Fotó: Tom Lamm

A sífutás ugyan nyugodtabb és csendesebb téli aktivitás, de legalább olyan sportos, mint a síelés. A hófödte Eisenerzer Ramsauban sífutás közben a jövő versenysportolóival együtt élvezhetjük az Erzbergre nyíló lenyűgöző kilátást, Trofaiachban ezzel szemben a kivilágított Krumpen sífutópályán róhatjuk a kilométereket. A Schoberpass és a Grüner See erdei sífutópályái idilli és hóbiztos sífutóélményt kínálnak, emellett elnyerték a stájer Loipengütesiegel minőségi védjegyet.

Amikor könnyed és harmonikus mozdulatokkal siklunk a jégen, a jégkristályok megcsillannak a környező bokrokon, a friss hegyi levegő pedig minden kilégzésnél úgy gőzölög, mint a forralt bor a poharunkban, akkor a régió 4 befagyott tavának egyikénél járunk – mintha egy téli mesében lennénk. A tavak természetes jégfelületén azonban nemcsak korcsolyázni lehet: kipróbálhatjuk a jégtekézést is vagy egész egyszerűen csak sétálhatunk a befagyott tavon.

Az év legcsendesebb időszakában az ERZBERG LEOBEN élményrégióban számos népszokás és hagyományőrző esemény várja a látogatókat. A bányászok védőszentjének, Szent Borbálának tiszteletére rendezett ünnepségek december 4-vel kezdődnek. Igazi kulináris különlegességnek számít például a hagyományos Borbála-sör, amelyet Szent Borbála tiszteletére főznek és amely csak az adventi időszakban kapható. A programkínálat az Eisenerzben rendezett Bányászadventtől kezdve az úgynevezett Ledersprungon, vagyis a bőrugráson át a Mettenschichtig, vagyis a karácsonyi műszakig terjed, amelyen a hagyományok szerint Borbála-gulyást fogyasztanak a résztvevők.

Fotó: Tom Lamm

A leobeni adventi vásárban számtalan izgalmas kaland vár a vendégekre. A főtéren található óriáskeréken jóval közelebb kerülhetünk a mennyországhoz és levélben is elküldhetjük kívánságainkat a Jézuskának (Christkindl). A Leobentől mindössze 15 percnyi buszútra található Stibichhofen kastélyban tartott adventi vásár szintén megér egy látogatást, emellett különleges finomságok várják a vendégeket a St. Michael adventi faluban, ahol a helyi termelők olyan regionális specialitásokat kínálnak, mint a fűszeres szalonna, a meleg parasztkenyér vagy a füstölt pisztráng.

Tovább az eredeti cikkre: Ausztria nagyon készül a téli szezonra: kalandok az Erzberg Leoben élményrégióban

Vélemény, hozzászólás?