Települések pályázhatnak egyedi támogatásra az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan

Települések pályázhatnak egyedi támogatásra az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a KTI Magyar Közlekedéstudományi…

A teljes cikk itt olvasható:
Települések pályázhatnak egyedi támogatásra az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. együttműködve egyedi támogatási lehetőséget hirdet önkormányzatok, illetve önkormányzati tulajdonban álló szervezetek számára az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap megszervezéséhez. A 2023. évi Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között rendezik meg, az utolsó nap egyben az Autómentes Nap.

Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányában megvalósuló szemléletformáló programsorozatok lebonyolításához kérhető támogatás. Mindkét eseményt a „Takarékoskodj az energiával!” jelmondattal szervezik meg, az ezekhez illeszkedő események megrendezésével kapcsolatban felmerült költségek is elszámolhatók az egyedi támogatás terhére.

A támogatás forrását idén az Energiaügyi Minisztérium biztosítja, a teljes rendelkezésre álló forrás 180 millió forint, mely vissza nem térítendő egyedi támogatást biztosít a magyarországi településeken szervezett programokhoz. A 2023. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap megtartásához kapcsolódóan tudásélmény-alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez, a környezetbarát, energiahatékony és klímatudatos közlekedésre nevelést elősegítő rendezvények és a kerékpározást, valamint a közösségi közlekedést népszerűsítő programok megvalósításához kérhető támogatás. A települések lakosságszám alapján meghatározott kategóriák szerinti összeget kaphatnak.

Az egyedi támogatás igényléséhez szükséges dokumentumokat 2023. szeptember 11. 8:00 óra és szeptember 15. 17:00 óra között lehet beküldeni az elektromobilitas.humda.hu weboldalon, a felhasználásáról szóló beszámolót és pénzügyi elszámolást 2023. október 16. és november 17. között kell benyújtani. További információk és részletek az elektromobilitas.humda.hu/amn2023/ oldalon találhatók.  

Tovább az eredeti cikkre: Települések pályázhatnak egyedi támogatásra az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan

Vélemény, hozzászólás?