„Meg kellett érnem a szülőségre, mert attól, hogy gyermekeim lettek nem váltam azonnal anyává”

„Meg kellett érnem a szülőségre, mert attól, hogy gyermekeim lettek nem váltam azonnal anyává” olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

„Meg kellett érnem a szülőségre, mert attól, hogy gyermekeim lettek nem…

A teljes cikk itt olvasható:
„Meg kellett érnem a szülőségre, mert attól, hogy gyermekeim lettek nem váltam azonnal anyává”

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

„Meg kellett érnem a szülőségre, mert attól, hogy gyermekeim lettek nem váltam azonnal anyává”

A boldog szülőség elérése, a harmonikus gyerekfejlődés elősegítése és az ezekkel összefüggő bizonytalanságok, kételyek, aranyszabályok egyaránt szóba kerülnek abban az új, 10 részes, a Fisher-Price jóvoltából megszületett videósorozatban, amely a hármasikreket nevelő Rúzsa Magdival készült kisgyermekes szülőknek. Ebben az énekesnő őszintén mesél saját anyai élményeiről és beszélgetőpartnerével, Dr. Sipos Lilla pszichológussal együtt valós, életből vett példák bemutatásával adnak kapaszkodókat az apák és anyák számára, hogy szorongások, félelmek nélkül oldják meg a különböző szülői feladataikat. A személyes hangvételű videósorozat Rúzsa Magdi YouTube oldalán lesz látható, heti bontásban, április 10-től.

A beszélgetés azokat a fontosabb témaköröket érinti, amelyek folyamatosan feladják a leckét a kezdő szülőknek. Közéjük tartoznak az altatással, az evéssel, a babák fejlesztésével, a büntetéssel és jutalmazással; az anyai ösztönökkel; a szeretet és a bizalom kifejezésével; a dackorszak kezelésével; a neveléssel; a szabályok betartásával és a játékkal összefüggő kihívások. A Dr. Sipos Lillával folytatott őszinte párbeszéd során Rúzsa Magdi felidézi a hármasikrei mellett szerzett saját tapasztalatait, felismeréseit. Köztük azt, ahogyan eljutott ahhoz az altatási módszerhez, amelynek alkalmazásával ma már mindenki nyugodtan átaludja az éjszakákat náluk. Hasonlóképp elmondja, hogyan lehet megszerettetni a kicsikkel az étkezéseket, illetve azt, hogy ő miért teszi le a voksát a, mondókákat mondó, énekhangot adó kreatív játékok mellett, amelyek szerinte örömöt, sikert egyaránt okoznak a csöppségeknek. 

„Nem erőltettek ma már dolgokat, hanem hagyom a gyerekeimet olyannak lenni, amilyennek. De ehhez nekem is meg kellett érnem. A szülővé válás egy hosszú folyamat, ami éppen csak elkezdődött, amikor megszülettek a babáim. Anyaként mindennap tanulok valamit, jutok újabb felismerésekre és haladok előre a nevelésükkel, ügyelve arra, hogy ne hasonlítgassam össze a gyerekeimet másokéval.” – mondta Rúzsa Magdi beszélgetőpartnerének Dr. Sipos Lillának, aki megerősítette őt abban, hogy mindenkinek megvan a maga fejlődési ritmusa. Azt kívülről érkező nyomással, hatásgyakorlással felesleges erőltetni. A kicsik az összes, fejlődésükhöz szükséges mérföldkőhöz oda fognak érni, csak nem azonos ütemben. Van, ahová előbb, máshová később, de a lényeg, hogy végig fognak menni az előttük álló úton.

Az, hogy Rúzsa Magdi és Dr. Sipos Lilla beszélgetése a Fisher-Price márka felkérésére jött létre, nem véletlen. A márka kiemelt témája a stresszmentes, boldog kisgyermekes időszak, a könnyed, játékos fejlődés és szülői aggodalmak csökkentése. A prémium gyerekjátékok fejlesztése mellett ez a beszélgetés is ezt a célt szolgálja. 

„Hiszek benne, hogy aki meghallgatja ezt az inspiráló beszélgetést, az nem csak praktikus tanácsokkal lesz gazdagabb, de megnyugtatja és megerősíti abban, hogy létezik vidám, mosolygós babázás és gyereknevelés” – mondja Török Kata a Mattel marketing menedzsere.

A 10 részes videósorozat epizódjai április 10-től, ingyenesen, bárki számára elérhetőek lesznek erre a linkre kattintva. Az új részek hetente kerülnek fel Rúzsa Magdi YouTube csatornájára.

Tovább az eredeti cikkre: „Meg kellett érnem a szülőségre, mert attól, hogy gyermekeim lettek nem váltam azonnal anyává”

Vélemény, hozzászólás?