Áthárított légi adó miatt indított eljárást a Ryanairrel szemben a kormányhivatal

Áthárított légi adó miatt indított eljárást a Ryanairrel szemben a kormányhivatal olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Azonnali fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanairrel szemben a fővárosi kormányhivatal pénteken.…

A teljes cikk itt olvasható:
Áthárított légi adó miatt indított eljárást a Ryanairrel szemben a kormányhivatal

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Azonnali fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanairrel szemben a fővárosi kormányhivatal pénteken. Budapest Főváros Kormányhivatala közleményében azt írta: a kormány elfogadhatatlannak tartja a Ryanair légitársaság azon döntését, amellyel a jegyüket már megvásárló és kifizető utasokra próbál újabb terhet róni.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken azt közölte: a kormány a leghatározottabban elutasítja, hogy a Ryanair a légitársaságokra kivetett extraprofit-különadóját áthárítja az utazókra. A miniszter fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését indítványozta azért, hogy a kormányhivatal illetékes szervei a fogyasztóvédelmi jogkörüknél fogva alaposan vizsgálják meg és lehetőség szerint akadályozzák meg a légitársaság tisztességtelen eljárását.

A kormányhivatal azonnali fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el az ügyben. Azt vizsgálják, hogy a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e, megsértve a fogyasztóvédelmi jogszabályokat. “A kormány a jövőben sem engedi meg, hogy a háború árát a magyar családok fizessék meg, ezért kell a vállalatoknak pluszterhet vállalniuk” – olvasható a közleményben.  (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Áthárított légi adó miatt indított eljárást a Ryanairrel szemben a kormányhivatal

Vélemény, hozzászólás?