Farkas Franciskával, Molnár-Szilágyi Szilvivel és Wilson Lucával ünnepli a kulturális sokszínűséget az InStyle 

Farkas Franciskával, Molnár-Szilágyi Szilvivel és Wilson Lucával ünnepli a kulturális sokszínűséget az InStyle  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A kulturális sokszínűséget ünnepli legújabb lapszámával az InStyle magazin. A címlapon…

A teljes cikk itt olvasható:
Farkas Franciskával, Molnár-Szilágyi Szilvivel és Wilson Lucával ünnepli a kulturális sokszínűséget az InStyle 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A kulturális sokszínűséget ünnepli legújabb lapszámával az InStyle magazin. A címlapon három különleges nő szerepel – bár páratlan szépségek, mégsem a külsejük teszi őket egyedülállóvá, hanem történetük, tetteik és gondolataik. Farkas Franciska, Molnár-Szilágyi Szilvi és Wilson Luca mind megtapasztalták, hogy milyen az, amikor „skatulyába” helyezik az embert, és közös bennük az is, hogy mernek beszélni, tenni a változásért. 

Molnár-Szilágyi Szilvi Magyarországon született magyar apa és vietnami édesanya gyermekeként. “Az óvodában még nem érzékeltem, hogy kilógnék a sorból, kisiskolásként viszont sajnos csak negatív élményeim voltak” – mondta el az influencer. “Nagyon sokszor mentem haza sírva, és könyörögtem a szüleimnek, hogy műttessék meg a szemem, legyen olyan, mint a többi gyereké. Ahogy kamaszodni kezdtem, hirtelen már nem volt szitokszó, hogy én vagyok a „kínai, japán, csingcsancsung” kislány az iskolában, és minden fiú velem akart lógni. Büszke lettem arra, hogy bizonyos szempontból különböző vagyok. Azóta pedig már imádom, hogy félvér vagyok, ez is a karakterem része.”

Molnár-Szilágyi Szilvi arra neveli gyermekét, Szofit, hogy mindegy, ki honnan jön, honnan származik, csak az a fontos, hogy milyen ember. “Fontos, hogy mindig a tetteik alapján ítélje meg az embereket. Pici baba kora óta abban nevelkedik, hogy a világ nagyon színes, és nincs abban semmi különös, hogy különbözőek vagyunk.”

Wilson Luca, a MiaFemme podcast társalapító-műsorvezetője az őszinte párbeszédben hisz, és azt vallja, hogy előítéleteinket beszélgetéssel tudjuk leginkább lebontani. Ő maga is mindent megtesz a párbeszédért, kendőzetlenül beszél a nőiességről, szexről, párkapcsolatokról. “A vezetéknevem külföldi csengésű, sokan azt gondolják, hogy biztos külföldi vagyok, és magyarul sem tudok. Nem titok, és nem szabad tabuként kezelni, van olyan, hogy valaki itt született, de külföldi gyökerei vannak, ám magyar az identitása, és ideköti minden, ami számára az otthonnal kapcsolatos.”

Farkas Franciska szerint a világot nem lehet megváltoztatni, amit azonban lehet alakítani, az a saját hozzáállásunk. “Olyan komoly atrocitások nem érnek Budapesten, mint amiket gyerekként hosszú éveken át megtapasztaltam vidéken. De én egy piedesztálra emelt, elismert színésznő vagyok a fővárosban – vidéken nem ilyen jó a helyzet” – mondta a színésznő, aki pedagógusként is dolgozik. “Annak ellenére lettem elismert és híres, hogy számomra is meg volt nehezítve minden a világon. Igen, rohadt nehéz volt, egyedül csináltam, négyszer olyan durván kellett teljesítenem, mint bárki másnak – ezért lehet vállon veregetni, de én inkább azt kérem, hogy ne engem dicsérjenek, hanem adjanak lehetőséget másoknak is” – tette hozzá az InStyle-nak Farkas Franciska. 

A címlapszereplők mellett a lap hasábjain feltűnik még 35 nő, akik nem félnek hallatni a hangjukat és kiállni másokért, továbbá segítenek hangot adni egy sokszínűbb világnak. 

Tovább az eredeti cikkre: Farkas Franciskával, Molnár-Szilágyi Szilvivel és Wilson Lucával ünnepli a kulturális sokszínűséget az InStyle 

Vélemény, hozzászólás?