Átadták a Cordia új, különleges belvárosi fejlesztését

Átadták a Cordia új, különleges belvárosi fejlesztését olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Elkészült a Cordia legújabb belvárosi beruházása, a Grand’Or társasház. Az egyedi…

A teljes cikk itt olvasható:
Átadták a Cordia új, különleges belvárosi fejlesztését

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Elkészült a Cordia legújabb belvárosi beruházása, a Grand’Or társasház. Az egyedi építészeti megoldásokat felvonultató épület egyik különlegessége, hogy a tágas, zöld belső kertnek és az átgondolt terveknek köszönhetően olyan nyugalom és térérzet várja a lakókat, mint ha nem is a pesti Soho közepéről lenne szó.

A pesti bulinegyedben, a megújuló Blaha Lujza tér közelében, a VII. kerületi Nagy Diófa utcában építette fel legújabb lakóházát Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. A Grand’Or hatemeletes épületében összesen 107, változatos kialakítású, funkcionálisan jól berendezhető otthon kapott helyet. A lakóházban a közel 28 négyzetméteres stúdióktól a 110 négyzetméteres családi otthonokig számos lakástípus megtalálható, amelyek túlnyomó többsége a csendes és világos belső udvarra néz. A földszinti lakások kertkapcsolatosak, az emeleti otthonok mindegyikéhez tágas erkély tartozik, illetve közös jellemzőjük, hogy mennyezethűtéssel és –fűtéssel vannak felszerelve, így sem a radiátorok, sem a légkondicionálók beltéri egysége nem foglal felesleges helyet. A lakások átadása lassan a végéhez közeledik, illetve már csak egyetlen otthon vár vevőre. Az épület alatt háromszintes mélygarázs kapott helyet, összesen 124 parkolóval és elektromosautó-töltőkkel.

„Az, hogy egy kivétellel mindegyik lakás elkelt, azt bizonyítja, hogy a Grand’Or különleges lokációja és koncepciója meggyőzőnek bizonyult mind a belvárosi otthont keresők, mind az ingatlanjukat rövid- vagy hosszútávú kiadás révén hasznosítani vágyók számára. A lakásárak és a bérleti díjak növekedése láttán egyértelmű, hogy jó befektetési döntést hozott, aki itt vásárolt ingatlant” – mondta Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója.

Az első emeleten öt irodát is kialakítottak, így a lakóház homlokzata az utca felé hibrid funkciót takar, ezért a LAB5 architects építésziroda egy olyan kortárs homlokzatot tervezett, amely úgy illeszkedik a kerületre jellemző eklektikus házak merev tagolásához, hogy közben – a környező bulinegyedhez híven – játékos is egyben, így a környezetében értelmezhető marad. Az így létrejött homlokzat ritmikusan változó, a funkciót tükröző ablakai egy jól meghatározott, függőleges és vízszintes tagolású rendszerben élnek, mely alól csak a lábazat konvencionális kompozíciója tér el, mint a látvány leghangsúlyosabb része. Annak ellenére, hogy a homlokzat játékos, a mögöttes raszter megnyugtatja a szemet, így illeszkedve a Nagy Diófa utcaképébe.

Az utcai homlokzaton elemes ragaszott téglaburkolat készült, az ebből kontrasztosan kiugró sárgaréz-színű nyílászáró keretezések mintája a belső udvarokra néző erkélyek üvegelemein köszön vissza. Az elegáns, növényekkel beültetett belső udvar mellett tovább növeli a Belvárosban szokatlan térérzetet, hogy a szomszédos telken is tágas zöld kert található. 

A Nagy Diófa utca környéke a budapesti ingatlanpiac egyik legizgalmasabb, legfrekventáltabb része, amely a belváros összes előnyét magában hordozza: remek közösségi közlekedési ellátottság és minden igényt kielégítő szolgáltatási környezet jellemzi. Ez a negyed Budapest számos kiemelt látnivalójától és a legismertebb belvárosi szórakozóhelyektől, éttermektől is csupán sétatávolságra található. 

Tovább az eredeti cikkre: Átadták a Cordia új, különleges belvárosi fejlesztését

Vélemény, hozzászólás?