Új magyar animációs film készül

Új magyar animációs film készül olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Félidejéhez érkezett Gauder Áron Minden a rokonom című alkotásának a gyártása,…

A teljes cikk itt olvasható:
Új magyar animációs film készül

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Félidejéhez érkezett Gauder Áron Minden a rokonom című alkotásának a gyártása, a magyar animációs film várhatóan jövő év elején kerül a mozikba.

A Nemzeti Filmintézet hétfői tájékoztatása szerint a kézzel rajzolt animáció az indián teremtéstörténetet meséli el. A történetben a jelen és a múlt összekapcsolódik: a napjainkban játszódó jelenetekben olajvezetékek lefektetése ellen küzdenek az otthonukat féltő őslakos indiánok. A szülőföldjük megtartásáért békés harcukat vívó nép vezetője meséli el az ősi mítoszt, amely új nézőpontból mutatja meg a sorsára váró törzs helyzetét és útmutatóul szolgál – írja az MTI.

 

A filmben megjelenített teremtésmítosz mágikus világa a múltat hívja segítségül a jelen megértésére, a történet pedig rávilágít, hogy az összes élőlény az ember rokona, együtt, harmóniában kell élnünk a bolygón – olvasható a közleményben.

 

Az indiánok gazdag kultúrájának még vannak felfedezetlen kincsei, amelyeket érdemes megmutatni az embereknek. Ezek közül dolgozunk most fel egy történetet – idézi a tájékoztató Gauder Áron rendezőt, aki a Nyócker! című filmjéért több rangos elismerést is kapott, köztük az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját.

 

„A Minden a rokonom nem pusztán egy eddig sosem hallott teremtéstörténet, hanem a sokszínűség és a fenntarthatóság megőrzése kapcsán mindannyiunkat érintő kérdésekhez ad kapaszkodót az indiánok fantasztikus tudásán és bölcsességén keresztül. A földünk maga a paradicsom, amit lassan tönkre teszünk, ha ezt megértjük, együtt még megmenthetjük” – hangsúlyozta a rendező.

 

A Bereményi Géza és Gauder Áron forgatókönyvéből készülő film producere Temple Réka. A Cinemon Entertainment gyártásában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő animáció a tervek szerint jövő év elején kerül a mozikba – olvasható az MTI beszámolójában.

A Új magyar animációs film készül bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Új magyar animációs film készül

Vélemény, hozzászólás?