Amszterdamban már a kompok is elektromosak

Amszterdamban már a kompok is elektromosak olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az 1930-as évek óta közlekedő dízelüzemű kompjáratok megszüntetése fontos lépés Amszterdam…

A teljes cikk itt olvasható:
Amszterdamban már a kompok is elektromosak

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az 1930-as évek óta közlekedő dízelüzemű kompjáratok megszüntetése fontos lépés Amszterdam tömegközlekedési vállalata számára, mivel fenntartható, kibocsátásmentes szolgáltatást kíván nyújtani utazóközönségének.

Az új flotta első tagja 2021 augusztusában állt forgalomba, és azóta egyre nő az e-flotta. Az új kompokat a város tömegközlekedési vállalata, a Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) rendelte meg, mely egy fontos lépés a fenntartható, kibocsátásmentes közlekedési vállalattá válása útján. 2023-ig teljesen lecserélik azt a jelenleg is működő dízelüzemű flottát, amelyet még az 1930-as években állítottak forgalomba.

A GVB az Északi-tengeri-csatorna három nagy forgalmú, évente több mint 350.000 gépkocsit szállító útvonalán állítja forgalomba az elektromos kompokat. A kompok folyamatosan, éjjel-nappal fognak közlekedni, és minden 20 perces oda-vissza út után 3 percük lesz akkumulátoraik feltöltésére. Épp ezért, a megbízható szolgáltatás folyamatos fenntartásának egyik kritikus tényezője a gyorstöltés lesz. Erre az ABB energiaátalakító technológiája a megoldás: stabil áramellátást biztosít a gyorstöltő egységeknek.

Tovább az eredeti cikkre: Amszterdamban már a kompok is elektromosak

Vélemény, hozzászólás?