Állati tejtermék alternatívák tejfehérje-allergiásoknak, laktózérzékenyeknek (x)

Állati tejtermék alternatívák tejfehérje-allergiásoknak, laktózérzékenyeknek (x) olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek és a tejmentes táplálkozást követők szívesen…

A teljes cikk itt olvasható:
Állati tejtermék alternatívák tejfehérje-allergiásoknak, laktózérzékenyeknek (x)

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek és a tejmentes táplálkozást követők szívesen fogyasztanának ízvilágban, textúrában, felhasználhatóságban a tejtermékekhez hasonló élelmiszereket. Egy magyar találmánynak köszönhetően ma már tojásfehérjéből készült túró, sajtkrém, tejföl helyettesítő is megtalálható a boltok polcai. A ToTu termékcsalád ráadásul zsírt és szénhidrátot sem tartalmaz, nagyon jól hasznosuló, értékes állati fehérjékben viszont gazdag, így a sportolók, diétázók nagy kedvence is lett. (x)

„A ToTu termékcsalád egy 100%-ban magyar találmány, amely alap termékei, a ToTu Rögös, ami a tehéntúró, a ToTu Krém, ami a sajtkrém, a ToTu Extrán Krémes, ami a tejföl helyettesítője, kizárólag tojásfehérjéből készülnek, így a tejmentes étrendekbe korlátlanul beilleszthetőek. Felhasználhatóságuk a tejtermékekkel azonos, így akár tejmentes „túrógombóc”, „túróspite” vagy „tejfölös mártások” is elkészíthetőek a segítségükkel” – mondta el Dr. Németh Csaba, aki a termékek kutatás-fejlesztését felügyeli.

A ToTu termékek felhasználhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint a rengeteg, napról napra megjelenő recept ötlet. Ezúttal egy gyorsan összeállítható desszert ötletről van szó Szabó Anita, gasztroblogger konyhájából, ami sütő használata nélkül is elkészíthető: őszibarackos ToTu krém.

Hozzávalók:

a zseléhez:

30 dkg megtisztított őszibarack

1 evőkanál citromlé

fél dl víz

3-4 dkg eritrit

6 gramm pektin

 

a krémhez:

40 dkg ToTu Rögös

40 dkg kókuszjoghurt

fél vaníliarúd kikapart magjai

5 dkg eritrit

fél dl forró víz

5 gramm zselatin

A zseléhez a kisebb darabokra vágott őszibarackot a citromlével és a vízzel addig főzzük, amíg a gyümölcshús puhává nem válik. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a pektinnel elkevert eritritet. Még 2 percig főzzük. Kihűtjük.

A krémhez a zselatint feloldjuk a vízben, majd 10 dkg ToTu kivételével az összes többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Hozzáforgatjuk a maradék ToTu-t. Poharakba vagy csatos üvegekbe töltjük. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Rákanalazzuk a zselét, és már fogyaszthatjuk is.

 

A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tejmentes receptekkel is találkozhatunk. (x)

A Állati tejtermék alternatívák tejfehérje-allergiásoknak, laktózérzékenyeknek (x) bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Állati tejtermék alternatívák tejfehérje-allergiásoknak, laktózérzékenyeknek (x)

Vélemény, hozzászólás?