Akulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója

Akulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Amit még sohasem láthattál a Parkból  Április 25-én a Blahalouisiana koncertjével…

A teljes cikk itt olvasható:
Akulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Amit még sohasem láthattál a Parkból 

Április 25-én a Blahalouisiana koncertjével indítja útjára tizenharmadik évadát a Budapest Park. Hetekkel a nyitás előtt, a teljes átalakulás közepette azonban már beköltözött egy estére a zenekar, és magukkal hozták természetesen a hangszereiket is. A szórakozóhelyen forgott live session videó több szempontból is különleges. Egyrészt itt debütál az április 12-én megjelenő új Blahalouisiana lemez (Sötét villám) egyik legkarcosabb dala, a Budapesten. Másrészt a videó a Park stábjának mindennapi “otthonába” enged betekintést. Mind az esemény, mind a kisfilm a Mastercard támogatásával valósul meg.

Igazi örömünnep veszi kezdetét április 25-én a Budapest Parkban, ugyanis hivatalosan is elindul a nyár, kinyílnak a kapuk, és megkezdődik a szórakozóhely tizenharmadik évada. A stáb azonban már hosszú hónapok óta teljes gőzerővel a szezon előkészítésén dolgozik, és a tervezés fő bázisa is a Fábián Juli téren található. A most megjelenő live session rendezője, Bátori Gábor ‘Jim’ volt, aki kreatív megoldásokkal enged betekintést a Park mindennapjainak színterébe, és eldugott, a közönség számára szinte láthatatlan helyeken kalauzolja végig a nézőt. Ugyanis sokan nem tudják, hogy a Park állandó szervezői stábjának irodája is a szórakozóhelyen belül, a “tűzhöz közel” található, és a tárgyalókat, személyzeti teraszokat szövevényes “ösvények” és rejtett lépcsők kötik össze. Ezt az utat járja most be és mutatja meg a Park történetében először a közönségnek a Blahalouisiana énekesnője, Schoblocher Barbara a zenekar új dalát, a Budapestent énekelve, miközben zenésztársai egy magaslati teraszon várják őt. A dal ezen verzióját 100%-ban élőben, a Parkban rögzítették, és a nagyközönség számára ebben a formában hallható először. A zenekar elmondása szerint az április 12-én megjelenő Sötét villám című új nagylemezük egyik meglepőbb száma lett a Budapesten. Zeneileg a régi táncdalfesztiválok időszakát idézi, míg a szövegvilág a várossal való kapcsolatuk ellentmondására hívja fel a figyelmet. Ahogy Szajkó András gitáros-szövegíró fogalmaz:

“Lassan 16 éve élek Budapesten, de még mindig nagyon vidékinek és néha idegennek érzem magam ebben a városban. A várossal való kapcsolatom is kettős, és úgy gondolom, hogy maga a város is tele van kettősségekkel.”

A Budapesten élő felvétele ízelítőt ad abból, hogy mire számíthat a közönség április 25-én, a Park nyitónapján, a Blahalouisiana koncertjén. Az esemény támogatója a Mastercard. Rácz Anna senior marketing specialista a következőképp mesél az együttműködésről:

“Nem csak a Budapest Parkkal közös utunk, de a fiatal zenei tehetségek és az újdonságok iránti elkötelezettségünk is fontos tényező volt abban, hogy a mostani koncert és videó mögé álljunk. Nagyon várjuk a Budapest Park idei szezonját is és ez a mostani projekt biztosan megalapozza azt.”

Április 25-én tehát igazán különleges koncerttel készült a Blahalouisiana a Park színpadán, ahol először hallhatja élőben a közönség a Sötét villám dalait. De az új szerzemények mellett természetesen a régi kedvencek is helyet kapnak majd a műsorban.

Blahalouisiana – Budapesten (live session): 

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/667772052124237

Jegyek: https://www.budapestpark.hu/events/blahalouisiana-20240425

Tovább az eredeti cikkre: Akulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója

Vélemény, hozzászólás?