NAV: Hiányzó pótkerekek

NAV: Hiányzó pótkerekek olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó-…

A teljes cikk itt olvasható:
NAV: Hiányzó pótkerekek

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrizték. 

A pénzügyőrök Békés vármegye egyik útján kezdeményeztek intézkedést egy magyar autóssal szemben. Az egyenruhások kérdésére, mely szerint van-e nála jövedéki termék, azonnal igent mondott. Az autó átvizsgálásakor a pótkerék helyéről közel 20 kilogramm fogyasztási dohány került elő, 50 dkg-os csomagokban. A férfi a lebukása után, csak annyit árult el, hogy a dohányterméket egy ismeretlentől vette.

Alig néhány nap múlva Bács-Kiskun vármegye egyik mellékútján akadt fenn az ellenőrzésen egy másik autós. A 45 éves férfi szintén ugyanilyen elrejtési trükkel próbálkozott. A pótkerék helyén 30 kilogramm fogyasztási dohányt találtak az egyenruhások. A sofőr nem osztotta meg, hogy honnan jutott hozzá a termékhez, de azt igen, hogy az illegális portékát eladásra szánta.

A pénzügyőrök összesen 50 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a két férfitól, több mint ötmillió forint értékben, ezért jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.  A jogsértés elkövetői többmillió forint bírságra is számíthatnak.

Tovább az eredeti cikkre: NAV: Hiányzó pótkerekek

Vélemény, hozzászólás?