Az adatközpontokba is elhozza a körforgásos gazdaságot a Schneider Electric és a Digital Realty együttműködése 

Az adatközpontokba is elhozza a körforgásos gazdaságot a Schneider Electric és a Digital Realty együttműködése  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés –…

A teljes cikk itt olvasható:
Az adatközpontokba is elhozza a körforgásos gazdaságot a Schneider Electric és a Digital Realty együttműködése 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását. 

Az együttműködés első fázisában a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat az adatközponti szolgáltatásokat nyújtó Digital Realty (NYSE: DLR) párizsi PAR6 adatközpontjában segíti az átállást a körforgásos gazdaságra. A Digital Realty ESG (környezetvédelmi, társadalmi és irányítási) kötelezettségvállalásaival összhangban elindított egy programot annak érdekében, hogy megnövelje a működés szempontjából kritikus fontosságú rendszerek – köztük a Schneider Electric kis- és középfeszültségű elektromos berendezései, kapcsolóberendezései és háromfázisú szünetmentes tápegységei (UPS) – élettartamát a PAR6-ban.

A kezdeményezés magában foglalja a létesítményben lévő elektromos infrastruktúra kulcsfontosságú elemeinek és az alkatrészeknek az újrafelhasználását, valamint egy új, azok visszavételét, újrahasznosítását és felújítását célzó programot. Ez a megközelítés hozzájárul a vállalatnál keletkező elektronikai hulladék és a cég Scope 3* kibocsátásának csökkentéséhez, valamint a rendkívül nagy üvegházhatású gázok, például az SF6 eltávolításához. Emellett az innovatív kezdeményezés – amely az iparágban elsőként magában foglalja az akkumulátorok felújításának értékelésére irányuló tervet is, hogy meghosszabbítsa a VRLA UPS akkumulátorok életciklusát – a körforgásos gazdaság elveit is követi. A cél egy olyan ütemterv létrehozása, amely lehetővé teszi a Digital Realty számára, hogy a körforgásos gazdaság elvéhez igazodó kezdeményezéseit más európai telephelyein is alkalmazza. 

A következő 3-5 évben ez a projekt várhatóan lehetővé teszi a Digital Realty számára, hogy a kisfeszültségű, középfeszültségű és háromfázisú UPS-berendezésekhez köthető CO2-kibocsátás 50-70 százalékát elkerülje, miközben meghosszabbítja a berendezések élettartamát.

„Folyamatosan alakítjuk stratégiánkat és működésünket, hogy megfelelhessünk a fenntartható fejlődés kihívásainak: a készülékek, jelen esetben az elektromos berendezések körforgása az egyik legfontosabb eszköz tevékenységünk és értékláncunk szén-dioxid-mentesítéséhez. Együttműködésünk a Schneider Electrickkel – amely több mint 20 éve partnerünk – itt válik igazán fontossá. Jó világpolgárnak lenni nemcsak helyes, hanem üzleti szempontból is jó, és ahogy haladunk előre, az a törekvésünk, hogy szolgáltatásainkkal segítsük ügyfeleinket környezetvédelmi céljaik elérésében és túlteljesítésében” – mondta el Fabrice Coquio, a Digital Realty franciaországi ügyvivő alelnöke és ügyvezető igazgatója. 

A körforgásos projekt már az első néhány hónap alatt 3,7 tonna CO2-megtakarítást eredményezett az UPS-berendezések korszerűsítése, felújítása és cseréje révén. További kibocsátás-megtakarítás várható a Schneider Electric SM AirSeT, SF6-mentes középfeszültségű kapcsolóberendezésének telepítésével is, amely a bevált levegő- és vákuumtechnológiát használja, hogy az adatközpontok üzemeltetőinek nagyobb fenntarthatóságot, hatékonyságot és fokozott energiaellátási biztonságot nyújtson. 

„Mivel a mesterséges intelligencia egyre szélesebb körű alkalmazása miatt az európai adatközpontok bővülése rekordszintet ért el, elengedhetetlen, hogy az üzemeltetők a régióban innovatív megközelítéseket alkalmazzanak a fenntarthatóság érdekében. A digitális igények a jövőben csak nőni fognak, ezért létfontosságú, hogy a technológiai fejlődés kéz a kézben haladjon a körforgásos gazdaság elveivel – biztosítva, hogy a jövő adatközpontjait felelősségteljesen építsük a következő generáció számára” – hangsúlyozta Marc Garner, a Schneider Electric „Secure Power” üzletágának európai alelnöke.

*Az értékláncban keletkező, közvetett kibocsátás.

Tovább az eredeti cikkre: Az adatközpontokba is elhozza a körforgásos gazdaságot a Schneider Electric és a Digital Realty együttműködése 

Vélemény, hozzászólás?