Évente 17 tonna kávét szolgál fel a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága 

Évente 17 tonna kávét szolgál fel a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az Emirates légiutas-kísérői barista képzésen is részt vesznek A Közel-Kelet több…

A teljes cikk itt olvasható:
Évente 17 tonna kávét szolgál fel a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Az Emirates légiutas-kísérői barista képzésen is részt vesznek

A Közel-Kelet több mint 500 éves kávéfogyasztási kultúrával rendelkezik, a világ első kávéházai is itt alakultak ki. A dubaji székhelyű Emirates légitársaság tovább viszi ezt az örökséget, a kávé világnapján pedig betekintést enged abba, miként lehetséges a kávékultúrát 11 ezer méter magasan, a felhők felett is valódi élménnyé varázsolni.

Budapest, 2023. október 1. – A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága évente több mint 17 tonna kávét szolgál fel a várótermeiben és a világ 140 célállomására közlekedő járatai fedélzetén. Légiutas-kísérői speciális barista képzésen vesznek részt, ahol először megismerkednek a kávé eredetével, a különféle keverékekkel, és az eltérő készítési módokkal, a gyakorlati rész során pedig elsajátítják, miként kell a különböző kávétípusokat tökéletesen elkészíteni és felszolgálni – beleértve az Emirates jellegzetes arab kávéját is. A professzionális kávé főzéséhez elengedhetetlen a kiváló minőségű víz, amit a légitársaság fedélzeti víztartályai garantálnak. Az Emirates ugyanis rendszeres ellenőrzéssel, fertőtlenítéssel, és karbantartással biztosítja, hogy a repülőgépein mindig kifogástalan legyen az ivóvíz.

Kávézás a felhők felett

A turistaosztályon és a prémium turistaosztályon utazóknak, a repülőútjuk hosszától függően egyszer vagy kétszer van lehetőségük megkóstolni a prémium minőségű kávékat, míg a First és Business osztályú ügyfelek igény szerint rendelhetnek a kávékínálatból például koffeinmentes kávét, cappuccinót, jeges Americanót, eszpresszót, macchiatót vagy kardamommal és sáfránnyal készült arab kávét. Az igazi ínyencek még egy selymes kávédesszertet is kipróbálhatnak, az affogato al cafét, amely krémes fagylaltból és eszpresszóból áll. 

A First és Business osztályon felszolgált kávék, az 1895-ben alapított Lavazza márka dió- és juharszirup vagy kakaó és fekete bors jegyekkel rendelkező termékeiből készülnek. Az Emirates másik jelentős kávébeszállító partnere az Egyesült Arab Emírségek Coffee Planet vállalata, amely több mint 23 országból szerzi be a kávészemeket. Az elmúlt évtizedben a légitársaság utasai számára számos kávékülönlegességet állított össze olyan jeles alkalmakra, mint a karácsony vagy a Valentin-nap, a rózsás mokka vagy az orange crush latte italok formájában.

Várótermi kávézói hangulat

A dubaji nemzetközi repülőtér B előcsarnokának First Class várótermében a légitársaság külön kávépulttal várja az utasait, ahol három típusú kávéőrlemény közül is választhatnak. Minden kávé különböző aromával, savassággal és karakterjeggyel rendelkezik, amelyek közül az Emirates szakképzett baristái segítenek kiválasztani az utasok preferenciáinak leginkább megfelelőt. A kínálat kéthavonta változik, így a rendszeres utazók a világ számos kávéját megkóstolhatják, mint például a lédús és selymes kolumbiai Huila Buenavistát, amelynek édes kakaóbab és virágos, valamint sárgabarack, szőlő, szeder és grapefruit jegyei vannak, vagy az enyhén gyümölcsös és karamellás aromával rendelkező, bársonyos Burundi Nyagishiru kávét. A First és Business Class várótermekben Costa Coffee is működik, ami az Emirates kiskereskedelmi vállalata.

Tovább az eredeti cikkre: Évente 17 tonna kávét szolgál fel a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága 

Vélemény, hozzászólás?