A valódi értékek, valódi üzenetek építik igazán a márkát

A valódi értékek, valódi üzenetek építik igazán a márkát olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Mottl-Molnár Orsolya, HEINEKEN Hungária, marketing- és kereskedelmi marketingigazgató   – Februártól…

A teljes cikk itt olvasható:
A valódi értékek, valódi üzenetek építik igazán a márkát

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Mottl-Molnár Orsolya, HEINEKEN Hungária, marketing- és kereskedelmi marketingigazgató

 

– Februártól irányítod a Heineken Hungária marketing és kereskedelmi marketing részlegét, közben az élet ismét furcsán alakult körülöttünk. Mennyire nehezíti meg, késztet változtatásra a szomszédos háborús helyzet?

– Egy ilyen váratlan krízis helyzet mindenre hatással van és megnehezíti a hosszú távú tervezhetőséget. Napi operatív szinten pedig nyilván hat a lelki állapotunkra és motivációnkra, munkavállalóként és fogyasztóként is.

– Vannak olyan kampányok, üzenetek, amin változtatni kell? Sokan azt mondják, hogy a háborús hírek elvisznek minden tekintet. Hogy lehet így most reklámokkal, üzenetekkel jelen lenni?

– Az aktuálpolitika vagy egy-egy jelentős esemény mindig magára vonja a figyelmet. Egy márka kommunikációja azonban hosszú távú stratégia alapján készül. Természetesen figyelembe veszünk olyan tényezőket, amelyek az üzeneteink értelmezésében aktuálisan eltérést okozhatnak a tervekhez képest. A mostani válsághelyzetben a Heineken mint vállalat, és a dolgozók is jelentős lépéseket tesznek, hogy a nehéz helyzetbe került embereket segítsék.

– A tavaly vagy korábban elkezdett innovációk a tervezett ütemben érkeznek a piacra vagy lehetséges átütemezés?

Az idei innovációink mindegyike a piacon van már, hiszen kiemelten fontos, hogy a nyári szezonra kiépüljön a stabil disztribúció. Idén a legnagyobb dobásunk a Heineken márka innovációja, a Heineken Silver, amely mind kategóriáját tekintve (session lager), mind a kommunikációs megközelítésben teljesen újat hoz a hazai piacra. Emellett készültünk új ízekkel a Gösser Natur Zitrone alkoholmentes radler portfólóban: görögdinnye-lime és málna-rebarbara. Emellett a Soproni Óvatos Duhajt is erősítjük egy mango ale variánssal.

Mi a legfontosabb prioritás most a cég számára a márkaépítésben?
– Bármelyik márkáról legyen is szó, a cél, hogy olyan releváns, hiteles üzeneteket tudjunk közvetíteni, amelyekkel a fogyasztók jól rezonálnak. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Sopronival piacvezető márkaként a piacon elsőként vállaltuk, hogy sörünket hazai árpából, és részben már hazai komlóból is készítjük. Az ehhez hasonló valódi értékek, valódi üzenetek azok, amik igazán építeni tudják a márkákat, ennek látjuk az eredményét a fogyasztói visszajelzésekből és a piaci eredményekből is.

– Elég nagy a verseny ezen a piacon is, mire számítasz a folytatásban?

Igen, Magyarország egy különösen izgalmas piac sör szempontból, a kiélezett verseny örök. Innovációs fronton talán a legerősebb a verseny, ki a gyorsabb, ki talál be jobban, ki az aki mellé lő. Ez minden évben benne van a pakliban. A másik nagy kihívás most a HoReCa csatorna átalakulása, a COVID utáni időszak átrendeződései, megváltozott univerzum, koncentrálódott forgalom, más fogyasztói szokások.

– Már messze nem csak a lager söröktől habzik ez a piac. Rengeteg az íz, és egyre szélesebb az alkoholmentes vagy csökkentett alkoholtartalmú szegmens. Miben van még bőven lehetőség?

Az alkoholmentes piacban mindenképpen, legyen szó a 0.0%-os lager sörökről, vagy a radlerekről. Globális trend, hogy a fogyasztók egyre egészségtudatosabbak, szívesebben választanak a mesterséges üdítők helyett természetes alternatívát, valamint alkoholmentes sört sem ciki már inni, a sörfogyasztók is szívesen választják ezt olyan alkalmakkor, amikor nem tudnak vagy nem akarnak hagyományos alkoholtartalmú sört fogyasztani. Emellett a prémium alkoholos termékek piaca is folyamatosan növekszik, a fogyasztók igénylik a magas minőséget és a változatosságot.

– Talán az idén nyáron végre újra lesznek nagy fesztiválok. Várjátok már? Nagy kiesést jelentett ez számotokra az elmúlt években a forgalmat tekintve. VOLT fesztivál nem nagyon volt Soproni nélkül.

Én személy szerint és üzleti szempontból is nagyon várom a fesztiválokat.😊 Azt gondolom, hogy a kényszerszünet után mind kiéheztünk már arra, hogy újra a VOLT fesztiválon koccinthassunk a kedvenc Soproninkkal! Csapolt sör mennyiségben sem elhanyagolhatóak ezek a fesztiválok, de a pozitív élmény, felszabadult állapot, amit itt kaphatnak a fogyasztók nem igazán hozható más aktivitásokkal.

– Ennél is nagyobb lehetett a kiesés a HoReCa szektorban, de úgy tűnik, mintha éledezne az ágazat. Milyen reményekkel mentetek neki az évnek ebben a szegmensben?

Nagyon optimistán és persze kihívásokkal. Az újraépülés lassú folyamat és nem feltétlenül ugyanonnan ugyanúgy folytatódik ahol abbahagytuk. Az eddiginél is fontosabb, hogy jó kapcsolatot ápolva a HoReCa partnereinkkel megtaláljuk azt, hogyan tudjuk a fogyasztókat visszacsábítani, a forgalmukat, forgalmunkat növelni.

– Lehet olyan 2022, mint amilyen 2019 volt?

Azt gondolom, hogy két egymást követő év sem lehet ugyanolyan sosem. A pozitív változásokra fókuszálunk, egyre erősödik a fogyasztói tudatosság, a fenntarthatóság iránti igény, ezt igyekszünk kielégíteni a Heineken Hungária prémium portfóliójával és fenntarthatósági törekvéseinkkel, mint a hazai alapanyagok, vagy a PET kivezetése a teljes kínálatunkból.

A A valódi értékek, valódi üzenetek építik igazán a márkát bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: A valódi értékek, valódi üzenetek építik igazán a márkát

Vélemény, hozzászólás?