Ötmilliárd nézője lehet a katari foci VB-nek

Ötmilliárd nézője lehet a katari foci VB-nek olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Akár ötmilliárd nézője is lehet a katari labdarúgó-világbajnokság közvetítéseinek Gianni Infantino…

A teljes cikk itt olvasható:
Ötmilliárd nézője lehet a katari foci VB-nek

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Akár ötmilliárd nézője is lehet a katari labdarúgó-világbajnokság közvetítéseinek Gianni Infantino szerint. A FIFA elnöke beszélt arról, hogy a foci globális bevételeinek 70 százaléka Európából származik.

A Világgazdasági Fórum svájci Davosban rendezett eseményén beszélt arról a FIFA elnöke, hogy mire számít az idei világbajnokság kapcsán. Elmondta, hogy becslésük szerint világszerte ötmilliárd ember is követheti majd a mérkőzések közvetítéseit. Az idei lesz az első foci VB, amit a Közel-Keleten rendeznek meg, és mivel ott rendkívüli a hőség nyáron, ezért az év végére került az esemény, november 21. és december 18. között csapnak majd össze a világ legjobb válogatottjai.

Ha bejön a FIFA elnökének jóslata, az komoly előrelépést jelentene a négy évvel ezelőtti, oroszországi VB nézettségéhez képest, akkor 3,5 milliárd ember követte az eseményeket. A katari VB egyébként komoly kritikákat kapott, részben az elszálló költségek miatt, részben pedig a stadionok építésén dolgozó vendégmunkásokkal való bánásmód miatt.

Gianni Infantino a davosi eseményen beszélt arról is, hogy a labdarúgás globális szinten mintegy 200 milliárd dollárt hoz, viszont ennek a bevételnek a 70 százaléka Európában keletkezik, ami jól érzékelteti, hogy mennyire fontos ez a piac a sportág szempontjából.

A Ötmilliárd nézője lehet a katari foci VB-nek bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Ötmilliárd nézője lehet a katari foci VB-nek

Vélemény, hozzászólás?