A Vajdasági Vágtával indulnak a 15. Nemzeti Vágta előfutamai

A Vajdasági Vágtával indulnak a 15. Nemzeti Vágta előfutamai olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Nemcsak a Nemzeti Vágta ünnepel jeles évfordulót, a Vajdasági Vágta is…

A teljes cikk itt olvasható:
A Vajdasági Vágtával indulnak a 15. Nemzeti Vágta előfutamai

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Nemcsak a Nemzeti Vágta ünnepel jeles évfordulót, a Vajdasági Vágta is jubilál az idei évben, ugyanis immár tizedik alkalommal rendezik meg Szabadkán a népszerű versenyt. 2022-ben a vajdasági magyar lovasok nyitják az Elővágta szezont május 28-án, szombaton, a Bácska Lovas Klub pályáján. 

Az idei Vajdasági Vágtára 12 vágtázó és 4 kishuszár nevezett be a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány szervezésében. A program május 28-án szombaton, az ünnepélyes megnyitóval kezdődik. A rendezvényről Bunford Tivadar, az alapítvány igazgatója beszélt részletesebben: 

  • Hagyományainkhoz híven, déli 12 órakor szólalnak meg a fanfárok és ezzel veszi kezdetét a jubiláris rendezvény, több kulturális kísérőprogram keretében. Négy előfutamot tervezünk a felnőttek részére, valamint pályára állnak majd a kishuszárok is. Kísérőrendezvényként az idén is megszerveztük a főzőversenyt, ahol a feladat a betyártarhonya elkészítése bográcsban. A korábbi évekhez hasonlóan hagyományőrző lovasbemutatóval, íjászbemutatóval, fogathajtással, díjlovaglással várjuk a nézősereget, de lesz ügetőverseny is. Az eredményhirdetések után, a Vajdasági Vágta a Budapesti Operettszínház négy művészének fellépésével zárul majd.  

A szervező azt is elmondta: abban reménykednek, hogy évről évre mind több fiatal csatlakozik

 a rendezvényhez, és a virtuális világ helyett a valóságot, számítógép helyett a természetet és lovakat választják. 

  • Az eddigi eredményeinkkel igazán elégedettek lehetünk, hiszen az elmúlt egy évtizedben négy alkalommal sikerült lovainknak és lovasainknak megnyerniük a Nemzeti Vágtát és az 1848-as huszárszablyát. Szinte mindig a legjobbak között voltunk Budapesten, reméljük, hogy ez idén is így lesz – tette hozzá. 

A Vajdasági Vágta továbbjutói 2022. október 1-jén és 2-án állhatnak rajthoz a Hősök terén, a döntőben.

További információk a www.vagta.hu oldalon találhatóak.

Tovább az eredeti cikkre: A Vajdasági Vágtával indulnak a 15. Nemzeti Vágta előfutamai

Vélemény, hozzászólás?