MI KELL AHHOZ, HOGY ITTHON MARADJANAK AZ IT-SZAKEMBEREK?

MI KELL AHHOZ, HOGY ITTHON MARADJANAK AZ IT-SZAKEMBEREK? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja…

A teljes cikk itt olvasható:
MI KELL AHHOZ, HOGY ITTHON MARADJANAK AZ IT-SZAKEMBEREK?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között. 

A szakemberek nagy része a külföldi piac felé fordult, elegük lett a szakmai hibákat tartalmazó ajánlatokból. Sokan szívesebben dolgoznának magyar cégeknél, ha a munkakörülmények megfelelőek lennének. Eközben a munkáltatók és a HR-esek nem tudnak együttműködni az informatikus közeggel, így nem találják meg időben a megfelelő szakembereket a projektjeikhez. Ennek köszönhetően Magyarországon egyre nagyobb a szakadék az informatikus munkaerő és a HR között.

Ezért döntöttek úgy az IT Realitás Mozgalom szervezői, hogy név nélkül kitölthető kérdőív segítségével megkérdezik az informatikusokat és a munkáltatókat arról, hogy mit is szeretnének. Minden részletre összpontosítva felmérik a hazai IT-munkaerőpiacot. Az utánpótlás helyzetének megismeréséhez az egyetemekkel is felvették a kapcsolatot. A részletes kérdőív szeptembertől érhető el, a kitöltést nyereményjátékkal honorálják a szervezők. 

A felmérés adatait felhasználva készül a toborzók és a munkáltatók számára egy frissíthető online útmutató. A frissítés azért fontos, mert ezen a területen gyorsan változnak a skillek és a technológiák. A friss információk egyaránt hasznosak a jó munkáltatói brand építéséhez és az informatikusok toborzásához. Így egyszerűen lehet befogadó környezetet teremteni az informatikusok számára és itthon tartani őket. 

A kutatás eredményét a Budapesten, 2022. november 3-án megrendezésre kerülő konferencián ismertetik a HR-szakemberek és a munkáltatók számára. A felmérés adatainak ismertetése mellett hasznos, érdekes, friss piaci információkkal tarkított előadásokat is tartanak a rendezvényen. A IT Realitás Mozgalom részletei megtalálhatóak a www.hrkopo.hu/itrealitas oldalon.

Tovább az eredeti cikkre: MI KELL AHHOZ, HOGY ITTHON MARADJANAK AZ IT-SZAKEMBEREK?

Vélemény, hozzászólás?