A természet zöld szívverése – üdülés Magas-Stájerországban

A természet zöld szívverése – üdülés Magas-Stájerországban olvasható a azutazo.hu weboldalán.

850 millió fa teszi Stájerországot Ausztria zöld szívévé és ez nagyszerűen…

A teljes cikk itt olvasható:
A természet zöld szívverése – üdülés Magas-Stájerországban

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

850 millió fa teszi Stájerországot Ausztria zöld szívévé és ez nagyszerűen tetten érhető a Semmering, Mariazellerland, Hochschwab és Rennfeld közötti régióban is. Hiszen Magas-Stájerország (Hochsteiermark) területének 75 százalékát erdő borítja, így az élményrégió a természeti adottságok és élmények terén külön kategóriába tartozik.

Távol a nyüzsgő turistaközpontoktól és a különféle zajforrásoktól nyugalomra lelhetünk és gyorsan visszanyerhetjük az erőnket. A levelek lágy zizegése, az egészséges erdei levegő és a mélyzöld tájak gyógyító hatással vannak a testre és a lélekre egyaránt. Röviden: Magas-Stájerországban a woodness az új wellness. A Magas-Stájerországban töltött nyaralás a természetet, a lélegzetelállító szabadtéri kalandokat, az impozáns hegyi kulisszát, a kulináris és kulturális élvezeteket úgy ötvözi a szívélyes vendégszeretettel, hogy az üdülés élménye és jótékony hatása még a hazaérkezés után is sokáig megmarad.

50 éves Ausztria zöld szíve. Ez elég ok az ünneplésre: fél évszázadnyi szívet melengető életöröm a magas-stájer természet lüktetésében. Nem csoda, hogy az élményrégió a jubileum alkalmából legünnepélyesebb oldalát mutatja. A hegyek, erdők, virágzó rétek és idilli vízfolyások által körülvett történelmi kisvárosok, mint Bruck an der Mur, Kapfenberg, Kindberg és Mürzzuschlag építészeti és kulturális gyöngyszemekkel csábítják a látogatókat. Új via ferrata útvonalak várják a sportos kihívásra vágyókat, a hegyi kunyhók házigazdái, a díjnyertes séfek és a vendéglősök pedig regionális finomságok egész sorával gondoskodnak a megfelelő energiautánpótlásról. A kulináris élményeket is kedvelő kerékpárosok a Genuss-Radl-Haubentour kerékpárútvonalon bizonyíthatják kitartásukat és étvágyukat, de még a modern szeminárium- és konferenciatermekben is minden lépésnél érezni lehet a természet erejét. A régió tökéletes célpont családoknak és a friss levegőért rajongóknak, vállalati rendezvényekhez és a változatos szabadidős tevékenységek kedvelői számára egyaránt.

Az érzékek erdeje. Barbara Holzer, erdő- és pszichomotoros fejlesztőpedagógus szinte gyógyító hatású élményt kínál mindazoknak, akik csatlakoznak hozzá egy sétára az érzékek erdejében. A Romana Schweiger által tartott, jógagyakorlatokkal színesített túrázás is igazán különleges hegyi kalandokat garantál. A Schneealmon található Neubergerhütténél vagy a Hochschwab-térségben található Voisthalerhütténél – részben a lélegzetelállító kilátásnak is köszönhetően – szinte önmaguktól töltődnek fel az energiaraktárak és a közérzetünk is javul. Az ilyen vitalizáló kikapcsolódást sokkal gyakrabban kellene megengednünk magunknak. A Magas-Stájerország élményrégió változatos tájaival nemcsak a nyaralás minden egyes napját, hanem minden éjszakáját is felejthetetlen, érzéki kalanddá varázsolja.

Sportos nyári felfrissülés. Irány a jó levegő, kezdődhet a hőn áhított szabadság. Magas-Stájerországban a természeti adottságoknak, az őszinte vendégszeretetnek és a szabadidős tevékenységek végtelen választékának köszönhetően még a kanapéhuszárok is azonnal egészséges üzemmódba kapcsolnak. A pihentető túrák során felkereshetjük a legközelebbi alpesi menedékházat vagy összegyűjthetünk egy maréknyi erdei gombát – és ami a legfontosabb, mindenki visszatalálhat önmagához. Az összesen 2375 kilométernyi túraútvonal-hálózatnak köszönhetően már a választás sem könnyű: kényelmes vagy inkább energikus legyen a túra, az egész családdal együtt vagy egyedül hódítsuk meg a hegycsúcsokat? A Waldheimat régióban Peter Rosegger író nyomába eredhetünk, vagy akár bejárhatjuk a BergZeitReise túraútvonalat vagy a Vízi tanösvényt. A kultúra iránt érdeklődők választhatják az Irodalmi ösvényt is, hogy utána a stanzi Napút mentén napozhassanak egyet. Akinek a gyalogtúra túl lassú lenne, az pattanjon hegyikerékpár vagy (e-)bike nyergébe és tombolja ki magát a Fischbachi-Alpokban található wind & bike Park Pretul lejtőin vagy a Weitentalban, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Hochangerre, a Madereckre és Schweizebenre is. A gyönyörű panorámának, a jól kiépített kerékpárút-hálózatnak, a kerékpárkölcsönzőknek és az e-bike töltőállomásoknak köszönhetően itt minden kerékpárbarát megtalálhatja a számítását, akár gyermekkel és piknikkosárral, akár csúcshódítási ambíciókkal érkezik Magas-Stájerországba.

Történelmi városok, vibráló kultúra, nagyszerű konyha. Bruck an der Mur, Kapfenberg, Kindberg, Mürzzuschlag és Mariazell: öt város tele nagyszerű látnivalókkal. A Bruck történelmi óvárosában tett kényelmes séta közben, elhaladva a gótikus Kornmesserhaus (gabonamérő ház) mellett és feljutva a Várhegyre könnyű megéhezni: a gasztronómiai kínálat az ínyenc konyha remekeitől a Hochschwab vadételein át a hangulatos falusi vendéglők egyszerű ételeiig terjed. Emellett Kapfenberg és Mürzzuschlag sem fukarkodik a bájaival. Oberkapfenberg várában a solymászat, a legendás lovagi fesztivál és a Chill Hill esték a kötelező kulturális program részét képezik, míg Mürzzuschlagban nemcsak az erdő hangjait, hanem a Nemzetközi Brahms Fesztivál koncertjeit is meghallgathatjuk. A zeneszerző előszeretettel töltötte ebben a városban nyári pihenőjét és itt fejezte be IV. szimfóniát is. Ha mindez nem lenne elég, a Neubergi Kulturális Napok, az Erlauf-tó némafilmes mozija vagy a mariazelli bazilika garantáltan megdobogtatja a művészetet kedvelők szívét.

Tovább az eredeti cikkre: A természet zöld szívverése – üdülés Magas-Stájerországban

Vélemény, hozzászólás?