Megvan még a régi, de éljen az új királynő! Útra kelt az új világbajnok tengerjáró

Megvan még a régi, de éljen az új királynő! Útra kelt az új világbajnok tengerjáró olvasható a azutazo.hu weboldalán.

  Január utlsó napjaiban Miamiból indult első útjára a világ legújabb…

A teljes cikk itt olvasható:
Megvan még a régi, de éljen az új királynő! Útra kelt az új világbajnok tengerjáró

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

 

Január utlsó napjaiban Miamiból indult első útjára a világ legújabb legnagyobb hajója az Icon of the Seas, hogy elsőként a karib világ leggyönyörűbb tájaira utaztassa 7600 utasát.

 

Igaz már új hajóval, de továbbra is a Royal Caribbean hajóstársaság büszkélkedhet azzal, hogy a világ legnagyobb tengerjáróját üzemelteti. A hajó orrától a tatig 365 méter hosszú – vagyis az Eifel toronynál is nagyobb -, 20 fedélzeti szinttel rendelkező óriáshajón hat vízicsúszda, hét úszómedence, korcsolyapálya, színházterem és több mint 40 étterem, bár és társalgó, valamint egy 55 méteres vízesés várja – telt ház esetén – 7600 utasát.

A hajót hat, kettős üzemanyaggal működő motor hajtja, amelyek cseppfolyósított földgázzal (LNG) is működtethetők, ami a Cruise Lines International Association szerint a kén és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését jelenti. A környezetvédelmi csoportok azonban így is aggodalmukat fejezték ki, mondván: az LNG-hajtású hajók növelik a káros metánkibocsátást és a metán 20 év alatt 80-szor rosszabb, mint a szén-dioxid, a felmelegedés szempontjából.

 

é.m.z.

Címlapfotó Mayer Werft.com Fotók:Royalcaribbean.com

Tovább az eredeti cikkre: Megvan még a régi, de éljen az új királynő! Útra kelt az új világbajnok tengerjáró

Vélemény, hozzászólás?