Kategóriák
Friss hírek

A szlovén piacon terjeszkedik a TV2 Csoport

A szlovén piacon terjeszkedik a TV2 Csoport olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A harmadik legnagyobb szlovén tévétársaságot, a Planet TV-t veszi meg a…

A teljes cikk itt olvasható:
A szlovén piacon terjeszkedik a TV2 Csoport

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: A harmadik legnagyobb szlovén tévétársaságot, a Planet TV-t veszi meg a TV2 Csoport. A tranzakcióval további három csatornával bővül a médiacég eddig 14 adóból álló portfóliója.
A TV2 Csoport a Telekom Slovenije-tól vásárolja meg a Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. 100 százalékos üzletrészét. A részvény átruházási szerződést a felek 2020. július 7-én írták alá és a tranzakció a szerződésben foglalt feltételek teljesülésével, valamint a hatósági jóváhagyások megszerzését követően válik véglegessé.
A Planet TV Szlovénia egyik legismertebb tévécsoportja, amely három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájával (Planet, Planet 2 és Planet Plus) körülbelül 7 százalékos főműsoridős közönségaránnyal bír. A zászlóshajó csatorna, a Planet főműsoridőben elért közönségaránya pedig átlagosan 6 százalék körül mozog. A Planet ezzel a harmadik legjelentősebb tévécsoportnak számít Szlovéniában, a ProPlus és a közszolgálati Radija Televizijsa Slovenija mögött.
„Az akvizícióval három új, országos elérésű csatornával bővül a korábbi 14 csatornás portfóliónk” – mondta Pavel Stantchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója. Elmondása szerint a Planet TV a szlovén televíziós piac ismert és elismert szereplője, amelyben további fejlődési potenciált látnak. A jól bevált brandekkel és a helyi szakemberekkel rendelkező cég megvásárlása emellett további szinergiákra adhat lehetőséget a TV2 Csoport számára.

Tovább az eredeti cikkre: A szlovén piacon terjeszkedik a TV2 Csoport

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?