fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

A Starbucks fenntartható megoldásokkal ünnepli a Föld Napját

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Starbucks fenntartható megoldásokkal ünnepli a Föld Napját olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Starbucks kávézólánc erőforrás-pozitív jövőjéről szóló víziójának jegyében számos intézkedést hozott…

A teljes cikk itt olvasható:
A Starbucks fenntartható megoldásokkal ünnepli a Föld Napját

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Starbucks kávézólánc erőforrás-pozitív jövőjéről szóló víziójának jegyében számos intézkedést hozott az elmúlt években. Idén a Föld Napját úgy ünnepli a vállalat, hogy újabb fenntarthatósági lépésekkel csökkenti hulladéktermelését és karbonemisszióját, hogy ezzel is védje a természeti környezetet. Az 50. évfordulóját ünneplő vállalat elkötelezettségét jól jelzi, hogy a kávézókban hamarosan megjelennek a fa evőeszközök.  

A világhírű kávézólánc kiemelten fontosnak tartja, hogy csökkentse környezeti lábnyomát és fenntartható megoldásaival a helyi közösségeket is segítse. A Magyarországon több mint egy évtizede működő Starbucks az elmúlt években folyamatosan tette zöldebbé működését és kínálatát is, hogy ezzel védje a bolygót. 

A 2019-es évet nagyszabású faültetési kampánnyal indította a vállalat, amelyben az újrahasznosítható poharak és tumblerek használatára hívta fel a vendégek figyelmét.  Amennyiben a vásárlók italukat saját tumblerbe vagy termoszba kérik, a környezetkímélő megoldás mellé továbbra is 160 forint kedvezményt kapnak. A kampány hatására jelentősen megnőtt a környezettudatos megoldást választók aránya, a Starbucks partnerek pedig két éve facsemeték ültetésével tölthették a Föld Napját

2020 év elején jelentette be a kávézólánc stratégiáját az erőforrás-pozitív jövőről, amelynek keretében tovább folytatta üzleteinek kizöldítését. A Starbucks kávézók egyre több fenntartható és újrahasznosított alapanyagot használnak, a műanyag szívószálakat pedig felváltották a papírból készült darabok. Tavaly augusztus végétől újfajta, szívószálmentes fedővel is várják a kávézni vágyókat, amelyről hiányzik a megszokott, szívószálaknak kialakított nyílás, helyette egy ergonomikus megoldással teszik még kellemesebbé a kávézás élményét. Ezekkel a fenntartható lépésekkel jelentősen csökkent a vállalat hulladékkibocsátása.

Az idén 50 éves Starbucks a Föld Napját újabb fenntartható megoldásokkal ünnepli, amelyekkel tovább csökkenti környezeti terhelését. Új, a korábbiaknál tartósabb papírszívószálak érkeznek, amelyek fenntartható alapanyagokból készülnek és a vállalat ikonikus zöld árnyalatában lesznek elérhetők. A kávézókba hamarosan megérkeznek a nyírfából és természetes viaszból készült evőeszközök is, amelyek bármelyik ételhez kérhetők. A fa evőeszközök lebomló anyagokból készülnek és teljes egészében újrahasznosíthatók.

A kerek évfordulót ünneplő Starbucks célja, hogy a hosszú távon is fenntartható és elfogadó találkozóhelyeket hozzon létre a kávérajongók közössége számára. A kávézólánc 50 éves fennállását és a vendégeinek sokszínűségét ünnepli a különleges Anniversary Blend kávé, amely Sumátrából és Nyugat-Jávából származó babok finom kombinációjából áll, fűszeres ízjegyeiben pedig jelen van a Starbucks kávémesterek minden tudása. 

„A környezettudatosság és a fenntarthatóság évek óta fontos számunkra és az egyik elsődleges célunk, hogy az üzleteink minél előbb kizöldüljenek. A Föld Napját idén úgy ünnepeljük, hogy nem csak ezen a napon, hanem egész évben teszünk a bolygóért. A legújabb újrahasznosítható szívószálak és evőeszközök idén nyáron megérkeznek hazánkba is, de több kezdeményezéssel és együttműködéssel is készülünk idén tenni a környezeti terhelés csökkentéséért.” – mondta el Kerek Fanni a Starbucks magyarországi brand managere.

The post A Starbucks fenntartható megoldásokkal ünnepli a Föld Napját appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: A Starbucks fenntartható megoldásokkal ünnepli a Föld Napját

További cikkek

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál

Újra volt Telekom VOLT Fesztivál olvasható a bdpst24.hu weboldalán. Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál… A teljes

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?