A Peugeot 308 a Világ Év Női Autója

A Peugeot 308 a Világ Év Női Autója olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A világ öt földrészének negyven országából érkezett, ötvenhat autós újságírónő a…

A teljes cikk itt olvasható:
A Peugeot 308 a Világ Év Női Autója

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A világ öt földrészének negyven országából érkezett, ötvenhat autós újságírónő a Peugeot 308-ast szavazta meg a 2022-es modellév legfontosabb újdonságának. Számos kategóriagyőzelem után most először ért el abszolút első helyezést Peugeot.

A 2009-ben alapított Világ Év Női Autója (Women’s World Car of the Year, WWCOTY) díjat azért hívta életre az új-zélandi Sandy Myhre, hogy a nőknek is hangot adjon az autóiparban. Éppen ezért a WWCOTY zsűrijének tagjai nem a szó közhelyes értelmében vett, ideális ’női autót’ keresik. Ugyanazon szempontok (így például a biztonság, a minőség, a vételár, a könnyed vezethetőség vagy a környezeti lábnyom) szerint minősítik az adott évben újonnan bemutatott típusokat, mint minden újságíró vagy tudatos vásárló tenné. Ugyanakkor ezeket az aspektusokat női szemmel értékelik és súlyozzák, így végső soron mégis különleges és egyedülálló a díj. A zsűri tagjai ugyanis áttételesen azokat a fogyasztókat képviselik, akik a nyugati világban egyre növekvő súllyal bírnak a vásárlási döntések meghozatalában, illetve egyre nagyobb közvetlen vásárlóerőt képviselnek: a nők globális összbevétele 2018 és 2020 között húsz százalékkal (20-ról 24 billió dollárra) nőtt.

Ezek után különösen megtisztelő, hogy az új generációs Peugeot 308 nem csak az év legjobb városi autója címet nyerte el a Világ Év Női Autója idei szavazásán, hanem az abszolút első helyet is – írta a francia gyártó. A hat döntős modell között ráadásul a Peugeot-nak kedvezett a legkevésbé a papírforma, hiszen sem nem szabadidőjármű (mint a döntősök közül négy típus), sem nem tisztán elektromos (mint három ellenfele). Ugyanakkor plug-in hibrid hajtáslánccal már most is rendelhető, és immár az is hivatalos, hogy 2023-ban akkumulátoros elektromos kivitele is megjelenik a piacon.

Tovább az eredeti cikkre: A Peugeot 308 a Világ Év Női Autója

Vélemény, hozzászólás?