Több milliárd dolláros üdülőhely-fejlesztés az Egyesült Arab Emírségek egyik mesterséges szigetén

Több milliárd dolláros üdülőhely-fejlesztés az Egyesült Arab Emírségek egyik mesterséges szigetén olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Ez az első beruházás a Közel-Kelet és Észak-Afrika régióban, amelyet a…

A teljes cikk itt olvasható:
Több milliárd dolláros üdülőhely-fejlesztés az Egyesült Arab Emírségek egyik mesterséges szigetén

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Ez az első beruházás a Közel-Kelet és Észak-Afrika régióban, amelyet a luxus üdülőhelyek vezető nemzetközi fejlesztője, a Wynn Resorts végez. A 2026-ban megnyíló komplexumban 1000 szobás luxusszálloda mellett világszínvonalú üzletek, korszerű tárgyaló- és konferenciatermek, egy exkluzív wellnessfürdő, több mint 10 étterem, valamint szórakoztató és játékközpont is üzemel majd.

A Marjan, a RAK Hospitality Holding és a Wynn Resorts Limited, az Egyesült Államokban jegyzett luxusüdülőhelyek nemzetközi fejlesztője és üzemeltetője, több milliárd dolláros integrált üdülőfejlesztést jelentett be az Egyesült Arab Emírségekbeli Ras Al Khaimah városában, a mesterséges, ember alkotta Al Marjan-szigeten. A látványos Al Marjan-sziget, amely napjaink vezető turisztikai célpontja, mindössze 15 percre található  Ras Al Khaimah nemzetközi repülőterétől és 45 percre a Dubai repülőtértől. A négy szigetből álló Al Marjan-sziget több mint 7,8 kilométernyi csillogó stranddal és 23 kilométernyi vízparttal, valamint világszínvonalú szállodákkal és lakóépületekkel örvendezteti meg az idelátogatókat.

Az Al Marjan-sziget 2,7 millió négyzetméternyi, tengerből kinyert és feltöltött területen fekszik az Arab-öbölben. Az új, integrált üdülőhely az egyik exkluzív szigeten, közel 250 000 négyzetméteren valósul majd meg, lenyűgöző kilátást biztosítva az Arab-öbölre, a tengerre és annak homokos strandjára. A fejlesztés az első tengerparti üdülőhely, amelyet a Wynn Resorts fejleszt a világon. A jelenlegi tervek között egy 1000+ szobás szálloda, csúcskategóriás bevásárlóközpont, egy korszerű tárgyaló- és konferenciaterem, exkluzív wellness fürdő, több mint 10 étterem, valamint egy szórakoztató-és játékközpont is szerepel.

Az integrált üdülőhely fejlesztés jelentős külföldi közvetlen befektetéssel, a Wynn Resorts révén valósul meg. Az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb szolgáltatóipari fejlesztéseként a projekt jelentős értéket képvisel a helyi gazdaság számára is, felgyorsítja a turizmust, munkahelyeket teremt és élénkíti a kapcsolódó ágazatok növekedését. A beruházás a tervek szerint 2026-ban fejeződik be, a legmagasabb szintű fenntarthatósági előírások és sztenderdek betartásával.

Eng. Abdulla Al Abdooli, a Marjan vezérigazgatója szerint az új, integrált üdülőhely fejlesztés tovább erősíti Ras Al Khaimah hírnevét és szerepét a magas minőségű befektetési célpontok piacán. „A világszínvonalú szállodát, valamint szórakozási és játékcélokat is szolgáló beruházás jól illeszkedik az Emírségek fejlesztési stratégiájába, azaz hogy minél több turistákat vonzzunk az országunkba a világ minden tájáról. A fejlesztés a Wynn Resortsszal való együttműködés keretében valósul meg, akik a világ egyik leghíresebb üdülővállalatának számítanak, és komoly tapasztalattal rendelkeznek a kiemelkedő színvonalú luxusüdülőhelyek, gasztronómiai, valamint szórakoztatópiaci szolgáltatások területén egyaránt.  A Wynn Resorts luxuscélpontok fejlesztésében szerzett szakértelmének kiaknázásával az új fejlesztés a luxus színvonalú vendéglátás mércéjét emeli a régióban. Emellett Ras Al Khaimah gazdaságában is jelentős értéket képvisel, fellendíti a szabadidős, üzleti és a MICE turisztikai szektorokat.”

Craig Billings, a Wynn Resorts újonnan kinevezett vezérigazgatója hozzátette: „Az Al Marjan-sziget érintetlen környezetével ideális zöldmezős hely ahhoz, hogy a Wynn Resorts által jól ismert egyedi vendégélményt megteremtsük rajta. A régió óriási lehetőségeket rejt a vendéglátás és a turizmus számára, nagyon izgatottak vagyunk, hogy integrált üdülőhelyet fejleszthetünk Ras Al Khaimahban.”

Az új üdülőhely jelenleg a tervezés és a fejlesztés kezdeti szakaszában van, és hamarosan megindulnak az integrált komplexum létesítésére vonatkozó engedélyeztetési eljárások Ras Al Khaimah Turisztikai Fejlesztési Hatóságánál is.

Tovább az eredeti cikkre: Több milliárd dolláros üdülőhely-fejlesztés az Egyesült Arab Emírségek egyik mesterséges szigetén

Vélemény, hozzászólás?