A Mirigyeké a legnagyobb: grandiózus koncerttel ünnepelt a nyolc kan! 

A Mirigyeké a legnagyobb: grandiózus koncerttel ünnepelt a nyolc kan!  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az IHM összeállt a Tankcsapdával szülinapi nagykoncertjén   Szenzációs hangulatot teremtve,…

A teljes cikk itt olvasható:
A Mirigyeké a legnagyobb: grandiózus koncerttel ünnepelt a nyolc kan! 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Az IHM összeállt a Tankcsapdával szülinapi nagykoncertjén  

Szenzációs hangulatot teremtve, több tízezer fős házibulival ünnepelte 30 éves születésnapját az Irigy Hónaljmirigy! A legendás paródiazenekar rajongói örömkönnyeket hullajtva és tombolva „parancsolták” többször is vissza a nyolc kant a színpadra, de a felejthetetlen este sztárvendégei, Rácz Gergő, valamint a Tankcsapda váratlan feltűnése is valósággal felrobbantotta az arénát. A debreceni rockerek és a mirigyek közös produkciója ráadásul az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb fúziójával színesítette a hazai könnyűzenei palettát. 

Egy álom megvalósult: a Groupama Arénában tartották meg fennállásuk eddigi legnagyobb szabású koncertjét az Irigy Hónaljmirigy tagjai! Az ország legnagyobb házibulijának még a pandémia sem tudott keresztbe tenni, hiszen az IHM lelkes rajongóit az sem zavarta, hogy egy évet csúszott a 30 éves születésnapi buli: több mint húszezer néző dúdolta egyszerre az YMCA című sláger alapjaira épülő Mirigy Himnuszt, vagy énekelte a nyolc kannal közösen, torkaszakadtából a Szívós szemű Mártát, a Nincs fuxa, jáj!-t vagy éppen a VALMAR ft. Szikora Robi Úristen című szerzeménye nyomán született Jóisten vicces szövegeit.

A Mirigyek a koncerthalasztás miatt majdnem két évig készültek a különleges eseményre, pont ezért is tudtak csúcsteljesítményt nyújtani és szenzációs hangulatot teremteni.

„Hihetetlen, hogy ennyien eljöttek erre a bulira, még napokig az élmények hatása alatt leszünk és biztos, hogy egymásközt is sokat fogunk még erről az estéről beszélni. Rengeteget nevettünk, remekül éreztük magunkat, és gyakran el is érzékenyültünk. Beszéltük az utolsó visszataps után, a színpadról lefelé jövet, hogy van 4 évünk megszervezni a következő ilyen nagy bulit, a 35 éves szülinapi koncertet – mondta fülig érő mosollyal arcán a koncert után, a kulisszák mögött Varga Győző. 

A szülinapi koncert nem véletlenül érdemelte ki az ország legnagyobb házibulija címet. Ehhez elég csak a technikai paraméterekre egy pillantást vetni! A színpad-, fény-, hang- és videótechnikát 27 kamionnyi rakományból, mintegy 420 fős háttérstáb építette fel, illetve üzemeltette, méghozzá 3,8 kilométernyi kábelrengeteg segítségével. A színpadtető 68 tonnányi szerkezetből állt össze, a hídszerkezet összesen 1,4 tonnát tett ki. Mintegy 120 függesztőmotor volt üzemben, a komplett építmény összsúlyterhelése pedig 1700 tonnányit tett ki. Több mint 150 hangfallal ilyen volumenű hangtechnika még nem volt korábban – beleértve a külföldi koncerteket is – a Groupama Arénában. A fénytechnikai össszteljesítmény 39 ezer wattra rúgott, és összesen 673 intelligens lámpa „dolgozott” a grandiózus látványért.

A koncertért felelős Sportfive számára ez az este igazi mérföldkőnek számított, hiszen szervezőként ez volt az első saját lebonyolítású produkciójuk. Mostantól nemcsak a Groupama Arénában, hanem a szomszédos MVM Dome-ban is hasonlóan nagyszabású koncertekkel várják a szórakozni vágyókat.

Tovább az eredeti cikkre: A Mirigyeké a legnagyobb: grandiózus koncerttel ünnepelt a nyolc kan! 

Vélemény, hozzászólás?