A magyar tenger körül kerekezve

A magyar tenger körül kerekezve olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Balaton régió egy természeti gyöngyszem, kiváló túraterep, ahol szép környezetben sok…

A teljes cikk itt olvasható:
A magyar tenger körül kerekezve

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Balaton régió egy természeti gyöngyszem, kiváló túraterep, ahol szép környezetben sok attrakció között tekerhetnek a kerekezők. A bringázás itt különleges szabadságot ad: a térség legoptimálisabban kerékpárral fedezhető fel. 

A Balaton térség a „szelíd szépségek hazája”, a kanyargós utakkal, legyőzhető szintkülönbségekkel és a változatos tájakkal, tehát abszolút a kerékpározásra “termett”. A térség kerékpáros szemmel nézve kevésbé forgalmas, mint egy nagyváros, a közvetlen tóparttól eltávolodva sok kis mellékút található. A Balaton térségben egyedülálló panorámával rendelkezik például az Aszófőtől egészen Káptalanfüredig tartó (sokszor szőlőültetvények között haladó) régi római út. A Balaton-felvidéken pedig minden település 2-4 km távolságban van, a kis falvakat alacsony forgalmi utak kötik össze, s ezek a települések a főszezonban jól ellátottak vendéglátóhelyekkel. A Balaton régióról elmondható, hogy akár egyszerre egy hétnyi programot lehet itt könnyen megtervezni, azaz ideális terepe a túrakerékpározásnak. A tervezésben pedig nagy segítség a BalatonBike365 weboldala, illetve a Magyar Kerékpáros Szövetség által lefejlesztett BB365 applikáció, ami tájékoztat minket, milyen vonzó helyek, természeti érdekességek, gasztronómiai szolgáltatások vagy egyéb attrakciók találhatók a környéken.

A GINOP-7.1.9-17 – 2018 – 00012 számú fejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben jött létre. A projekt célja, hogy az egész térségre vonatkozóan átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és háttértelepüléseket egyaránt.

Tovább az eredeti cikkre: A magyar tenger körül kerekezve

Vélemény, hozzászólás?