A magyar költészet napja alkalmából kortárs lírikusok köteteit rejti el budapesti köztereken a Libri

A magyar költészet napja alkalmából kortárs lírikusok köteteit rejti el budapesti köztereken a Libri olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A könyvkereskedő játékosan mutatja be a klasszikus és kortárs szerzők közötti…

A teljes cikk itt olvasható:
A magyar költészet napja alkalmából kortárs lírikusok köteteit rejti el budapesti köztereken a Libri

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A könyvkereskedő játékosan mutatja be a klasszikus és kortárs szerzők közötti kapcsolódásokat 

Játékra invitál a magyar költészet napja alkalmából a Libri: a vállalat jelentős klasszikus költőink budapesti szobraihoz, valamint a szerzők nevét viselő fővárosi közterületek egyes pontjaira kortárs magyar lírikusaink egy-egy kötetét helyezi el. Hogy Závada Péter, Kemény Zsófi, Simon Márton, Varró Dani és más kortárs szerzők verseivel hol találkozhatnak az olvasók, az április 11-én a Libri közösségimédia-felületein elhelyezett rejtélyes nyomokból derül majd ki. 

A 20. századi irodalom egyik legnagyobb alakja, József Attila születésnapján, április 11-én 1964 óta a magyar költészetet ünnepeljük. A legszebb magyar verseket, valamint a legnagyobb klasszikus és kortárs lírikusaink munkásságát az idei évben a Libri egy játékkal is közelebb kívánja hozni az olvasókhoz. 

Április 11-én híres költőink szobrához vagy a róluk elnevezett közterület egy-egy pontjára egy kortárs magyar szerző verseskötetét helyezzük el. Fontos számunkra, hogy a klasszikus és kortárs szerzők, a legnagyszerűbb lírikusaink közötti kapcsolódásokra felhívjuk a figyelmet, hiszen azt gondoljuk: az irodalom lényege, hogy a történetekben találkozzunk” – mondja Ludvig Orsolya, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója. Hozzátette: „verset sokkal kevesebben olvasnak, mint regényt vagy más prózai művet. Érdemes azonban a versolvasást napi gyakorlattá tennünk, hiszen ez az esetek többségében nem vesz 5-10 percnél több időt igénybe, ugyanakkor rendkívül jó hatással van a lelkünkre és a mentális egészségünkre is”. 

A játékos kedvű olvasók a főváros különböző pontjain többek közt Závada Péter, Kemény Zsófi, Simon Márton és Varró Dani köteteire bukkanhatnak rá. A költészet napján a Libri folyamatosan tölti majd fel az elrejtett kötetekre utaló nyomokat a saját közösségimédia-felületeire, a játékosok pedig természetesen haza is vihetik a megtalált példányokat.

Fotókredit: Libri

Tovább az eredeti cikkre: A magyar költészet napja alkalmából kortárs lírikusok köteteit rejti el budapesti köztereken a Libri

Vélemény, hozzászólás?