A világ első interaktív közösségi sakk játszmája a Magyar Pavilon és Polgár Judit közös akciójában

A világ első interaktív közösségi sakk játszmája a Magyar Pavilon és Polgár Judit közös akciójában olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az elmúlt két évben a világjárvány jelentősen átformálta az egyén és…

A teljes cikk itt olvasható:
A világ első interaktív közösségi sakk játszmája a Magyar Pavilon és Polgár Judit közös akciójában

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az elmúlt két évben a világjárvány jelentősen átformálta az egyén és a közösségek életét. Új digitális korszakba léptünk, az online térben újabb távlatok nyíltak, ami a sakkot is érintette.  Lényegesen emelkedett a játékot elkezdők és aktívan űzők száma, valamint a versenyeket, közvetítéseket és a sportág kiemelkedő alakjait követők rajongói tábora is. Ezzel párhuzamosan új közösségek formálódtak, új események és platformok születtek. 

Ezt az összetartozást erősíti és helyezi új kontextusba minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit és az Expo 2020 Dubai Magyar Pavilonjának közös akciója, a „Polgár Judit vs The World”, a világ első interaktív közösségi sakk szimultánja. 

Március 20-án Polgár Judit és a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonja olyan globális és integrált társadalmi esemény házigazdái lesznek, amelynek keretében virtuálisan milliók ülnek majd asztalhoz és játszanak – élőben – egyetlen játékos ellen. A 11 táblás online szimultán során Polgár Judit tíz, összesen 6 milliós táborral rendelkező influenszerrel és követőikkel.

Igazodva a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) „2022 – A nők éve” kezdeményezéséhez, az egyik influenszertáblán női, egy másikon pedig gyermekek mérkőznek meg Judittal.

„Az esemény mérföldkőnek tekinthető a sakk világszintű népszerűsítésében, amely innovatív és vadonatúj formátumának köszönhetően rekordszámú résztvevőnek kínál különleges élményt. Természetesen a végeredmény fontos, de jobban várom az esemény kapcsán azt a mindenhol érzékelhető vibráló feszültséget és izgalmat, amikor a világ kihívja Juditot, a legendás sakk-királynőt” – mondta Arkagyij Dvorkovics, a FIDE elnöke.

Judit a „világtáblán” is játszik majd a világ sakkozóinak közösségével, amelyen a játszmába bekapcsolódó valamennyi résztvevő szavazhat a következő lépésről az erre a célra létrehozott platformon. A rendszer a legtöbb játékos által javasolt lépést teszi meg.

„Izgatottan várom a kihívást, a befogadó, mindenki számára nyitott társadalmi eseményt, ami megerősíti bennünk: a sakk a virtuális univerzumban is összeköt minket” – fűzte hozzá Polgár Judit. 

A mérkőzéseket a Magyar Pavilon dómjában az eseményre épített stúdióban, egyedi digitális sakktáblákon játsszák. Judit innen kommentálja a lépéseket és a stratégiákat az influenszereket és táborukat is bevonva a beszélgetésbe, a budapesti stúdióból pedig profi kommentátorok és meglepetésvendégek támogatják a showt. 

A világ első interaktív közösségi sakk szimultánját a Twitch főoldalán élőben lehet majd követni. További információ: https://jpvstheworld.hungaryexpo2020.hu/

Tovább az eredeti cikkre: A világ első interaktív közösségi sakk játszmája a Magyar Pavilon és Polgár Judit közös akciójában

Vélemény, hozzászólás?