A LIGHTYEARNÉL MÁR TÖREDÉKES AMERIKAI RÉSZVÉNYEKRE IS ADHATÓK LIMITÁRAS MEGBÍZÁSOK

A LIGHTYEARNÉL MÁR TÖREDÉKES AMERIKAI RÉSZVÉNYEKRE IS ADHATÓK LIMITÁRAS MEGBÍZÁSOK olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Lightyear befektetési platform a töredékes amerikai részvények esetében is elérhetővé teszi a…

A teljes cikk itt olvasható:
A LIGHTYEARNÉL MÁR TÖREDÉKES AMERIKAI RÉSZVÉNYEKRE IS ADHATÓK LIMITÁRAS MEGBÍZÁSOK

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Lightyear befektetési platform a töredékes amerikai részvények esetében is elérhetővé teszi a limitáras megbízásokat, így a befektetők amerikai részvények kisebb részeivel is kereskedhetnek, és automatizált módon optimalizálhatják portfóliójukat. A Lightyearnél ugyanis mostanában úgy látták, hogy a magyarok komolyan érdeklődnek az amerikai piacok – elsősorban az ottani technológiai szektor – iránt.

Ez idáig a befektetők csak teljes részvényekre adhattak limitáras megbízásokat, mivel azonban töredékes részvények is elérhetők a platformon, nem mindenki tudta kiaknázni a limitáras megbízások előnyeit.  Az eszközök töredékesítése kiemelten fontos abban, hogy méltányos hozzáférést biztosítsunk mindenkinek a világ piacaihoz, függetlenül attól, hogy mennyire gazdag valaki – ami a Lightyear befektetők érvényesülését segítő törekvéseivel is egybecseng. Ez különösen a világ legnagyobb vállalatai esetében lényeges, amelyeknek a részvényárfolyama akár több száz dollár is lehet.

A töredékes részvények révén a magyar befektetők már amerikai részvények kisebb részeivel is kereskedhetnek, és limitáras megbízást adhatnak például egy adott részvényből 0,5 darab megadott árfolyamon történő vételére vagy eladására. Így egyszerűbben kézben tarthatják befektetéseiket, és adott esetben egy kívánt árfolyamon hajthatják végre a tranzakciókat, ezáltal befektetési tevékenységük rugalmasabbá és könnyebben kezelhetővé válik.

A fejlesztés előzményeként a Lightyear nemrégiben megállapította, hogy a magyarok egyre élénkebben érdeklődnek az amerikai piac, és kiemelten a technológiai szektor iránt. A fontosabb részvények közül az Nvidia, a Super Micro Computer (SMCI) és a Tesla jelentik a magyar befektetők első számú célpontjait.

2023-ban Magyarország volt a Lightyear egyik legdinamikusabban növekvő piaca, így a cég a kifejezetten magyar ügyfelek által kért funkciók beépítésére kezdett el fókuszálni. Ez az ügyfélcentrikus hozzáállás tükröződik abban is, hogy a Lightyear felülete a közelmúltban – harmadik nyelvként – magyarul is elérhetővé vált. Az, hogy a cég januárban kijött az első ingyenes magyarországi TBSZ-számlával, jól példázza a Lightyear az iránti elkötelezettségét, hogy könnyen értelmezhető és hatékony befektetési lehetőségeket biztosítson a magyar befektetők számára.

Ahogy Jani Kiilunen, a Lightyear termékfejlesztési vezetője elmondta: „A Lightyear célja, hogy a magyarok jobb befektetőkké váljanak. Ennek az első lépése a hozzáférés, amelyet egy évvel ezelőtti indulásunkkor már biztosítottunk. De az is hozzátartozik, hogy folyamatosan az emberek rendelkezésére álljanak a megfelelő adatok, analitikai eszközök és termékek, amelyek révén megalapozott pénzügyi döntések hozhatók, és idővel vagyon építhető. A csapatunk sokat beszélt magyar ügyfelekkel, hogy megértsük az igényeiket, és azt tapasztaltuk, hogy sok befektetés irányul amerikai részvényekbe. Éppen ezért elengedhetetlen a limitáras megbízások kiterjesztése a töredékes amerikai részvényekre is, hiszen ezzel tudjuk támogatni az ügyfeleket befektetési stratégiájuk kialakításában.”

www.lightyear.com

www.twitter.com/go_lightyear

Tovább az eredeti cikkre: A LIGHTYEARNÉL MÁR TÖREDÉKES AMERIKAI RÉSZVÉNYEKRE IS ADHATÓK LIMITÁRAS MEGBÍZÁSOK

Vélemény, hozzászólás?