Netrisk: tízből nyolcan másik biztosítót választottak 

Netrisk: tízből nyolcan másik biztosítót választottak  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Véget ért a lakásbiztosítási kampány A lakásbiztosítási kampányban új szerződést kötő…

A teljes cikk itt olvasható:
Netrisk: tízből nyolcan másik biztosítót választottak 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Véget ért a lakásbiztosítási kampány

A lakásbiztosítási kampányban új szerződést kötő lakóingatlan-tulajdonosok és -bérlők döntő többsége, 84 százaléka másik biztosítóhoz ment át – közölte saját adatai alapján a Netrisk. A Netrisknél az átlagdíj a kampány hónapjában 34 600 forint volt. A lakásoknál az országos átlagdíj 21 ezer, a családi házak esetében pedig 42 ezer forint volt. Márciusban a lakásbiztosítások iránti érdeklődés jelentősen nőtt, átlagosan 8-12-szeres volt az érdeklődés, de voltak olyan napok, amikor ötvenszeres is. 

Kedden befejeződött az első lakásbiztosítási kampány, amelynek keretében a lakásbiztosítási évfordulóján kívül is, új szerződést köthettek a lakóingatlan-tulajdonosok és -bérlők. A kampányban sokan léptek és az adott lakóingatlan értékének jobban megfelelő biztosítást kötöttek. Ez fontos célja volt a kampánynak: a 100 billió forintnál nagyobb értéket képviselő teljes lakóingatlan-állomány egy részénél a szükségesnél jóval alacsonyabb összegre szóltak a korábban kötött biztosítások

84 százalék váltott

A Netrisknél a kampány során új lakásbiztosítást kötő ügyfelek 84 százaléka másik biztosítót választott. 

„Ennek több oka lehet. Például az alacsonyabb díj, a kedvezőbb díj/érték-arány. Utóbbi azt jelenti, hogy nagyságrendileg ugyanazért a díjért az eddiginél több szolgáltatást nyújt az adott biztosító. Szerződésszámban 17-szeres volt a növekedés a Netrisknél márciusban februárhoz képest. Szintén a kampány népszerűségét jelzi, hogy átlagban naponta nyolcszor-tízszer több lakásbiztosítást kötöttek, mint tavaly ugyanazokon a napokon, de volt olyan nap, amikor ötvenszeres volt a bővülés” – mondta Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója. 

A márciusban megkötött lakásbiztosítások átlagdíja 34 600 forint volt, szemben a jegybank hivatalos, múlt év utolsó negyedévére vonatkozó 56 ezer forinttal. Besnyő Márton elmondta azt is, hogy a Netrisk adatai szerint jelentős eltérések vannak a lakások és a családi házak díjai között, előbbieknél az egy négyzetméterre vetített átlagdíj a kampányban 381 forintot, utóbbiaknál 268 forintot tett ki. A lakásoknál az országos átlagdíj 21 ezer, a családi házak esetében pedig 42 ezer forint volt.

A Netrisk adataiból kiderül az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank feltételrendszerének megfelelő, úgynevezett Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások is népszerűbbek lettek. Az idei kampányban megkötött lakásbiztosítások 32 százalékát adják ezek a konstrukciók, míg egy évvel korábban mindössze 19 százalékos volt a részesedésük.

Toplistások

A Netrisk adatai szerint Budapesten belül a legtöbb lakásra a XIV., XIII., és XI. kerületben kötöttek lakásbiztosítást, családi házak esetében a toplistára a XVII., XVIII., XVI. kerület került fel, míg a lakásoknál a XIII., XIV., és XI. kerület teljesített a legjobban. 

A városok esetében a Pest vármegyében élők vitték a prímet, a Dunakeszin, Szigetszentmiklóson, Vácon és Dunaharasztiban lévő ingatlanokra kötötték a legtöbb lakásbiztosítást a kampányban. A vármegyeszékhelyek közül Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs és Székesfehérvár emelkedett ki a mezőnyből. Lakosságarányosan a Balaton déli partján fekvő Zamárdi lett az “országos bajnok”. 

A legtöbb szerződést a KÖBE, a Groupama, a Genertel, és a K&H biztosítóknál kötötték, a legnagyobb növekedést a portfolión belül részarányban pedig a KÖBE, a Genertel, a Gránit, a Generali, és a K&H érte el. 

Besnyő Márton szerint a kampány fókuszba helyezte a lakásbiztosításokat és számos régi, a lakóingatlan értékétől elmaradó összegre fedezettel rendelkező szerződést “frissítettek” a tulajdonosok, azaz egyre többen kezdtek a lakásbiztosításukkal is foglalkozni.

Az alapbiztosítások mellé sokan kötöttek különböző kiegészítő szolgáltatásokat. Ezek közül a legnépszerűbbek az ablak- és tetőbeázásra, törésre, elfolyt víz költségének megtérítésére, duguláselhárításra és a besurranó tolvajok okozta károkra szólnak. 

www.netrisk.hu

Tovább az eredeti cikkre: Netrisk: tízből nyolcan másik biztosítót választottak 

Vélemény, hozzászólás?