A legkisebbeket is várja a természet: szabadtéri kalandok a nyári szünetben  

A legkisebbeket is várja a természet: szabadtéri kalandok a nyári szünetben   olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A gyerekekkel közös túrázás nehéznek tűnhet, ám egyáltalán nem megoldhatatlan feladat.…

A teljes cikk itt olvasható:
A legkisebbeket is várja a természet: szabadtéri kalandok a nyári szünetben  

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A gyerekekkel közös túrázás nehéznek tűnhet, ám egyáltalán nem megoldhatatlan feladat. Csupán egy kis rugalmasság, türelem és kreativitás szükséges a szülők részéről ahhoz, hogy gyermekük felejthetetlen élményekkel gazdagodjon a szünidőben. A természetjárás során praktikus útitárs a Kånken hátizsák, amely nem csak a nyári szünetben, de a tanév során is hatékonyan segíti a legfiatalabbakat a mindennapokban.

A Kånken hátizsákokat eredetileg svéd iskolások számára álmodta meg a Fjällräven alapítója az 1970-es évek végén. Az ikonikus darabokat azonban a nyári szünetben sem kell mellőzni, hiszen egy Kånken nem csupán a könyvek és tolltartók, de a szabadtéri nyári kalandokhoz nélkülözhetetlen felszerelések tárolására is kiválóan alkalmas. Napjainkban nehéz feladatnak tűnhet a természetbe csábítani a gyermekeket, ám érdemes kreatívan megközelíteni a kérdést, hiszen a természetjárás során szerzett élmények igazi feltöltődést jelenthetnek a legkisebbeknek az iskolakezdés előtt. A svéd márka által összegyűjtött tippek segítenek, hogy a kicsik számára is izgalmas legyen a túrázás, és szüleikkel együtt szívesen vágjanak bele a természet felfedezésébe.

Minden a pakolással kezdődik

Fontos, hogy a gyerekek is részesei legyenek a folyamatnak, a tervezéstől egészen a megvalósításig. A pakolásba már a legkisebbeket is be lehet vonni, akik könnyedén becsomagolhatják maguknak a kedvenc játékukat, a szülő által odakészített szendvicset és innivalót. A kifejezetten kis méretű Kånken Mini hátizsákokba pont belefér minden szükséges felszerelés, amelyre a gyerekeknek szüksége lehet. Ráadásul a hagyományos Kånkenekhez hasonlóan a kisebb változat is számtalan vidám színben érhető el, így a kicsik könnyedén kiválaszthatják azt az árnyalatot, amelyet szívesen viselnének a természetjárás során.

Kreatív időtöltés

A természet számos játékot, aktivitást rejt, lépten-nyomon találni olyan tevékenységet, amely lefoglalhatja a gyerekeket. A szülők kincskereséssel, ügyességi feladatokkal, vagy természetismereti játékokkal is készülhetnek, ám a kreativitás már a tervezés ideje alatt is nagy szerepet kaphat. A 2022-ben debütáló Kånken Me platformon a felhasználók megtervezhetik saját hátizsákjukat, kísérletezhetnek a színekkel, mintákkal és funkciókkal. A gyerekek számára a platform legalább olyan izgalmas játszótér lehet, mint a természet, ahová a saját tervezésű hátizsákjukat viszik majd.

Elvárások nélkül

Mindig figyelembe kell venni a gyerekek szükségleteit: az ő tempójukhoz, edzettségi szintjükhöz igazítani az útvonalat, az igényeiknek megfelelően alakítani az étkezések és a pihenők idejét. A szigorúan megtervezett útvonalak helyett érdemes rugalmasan és lazán állni a helyzethez, és felvenni a kicsik ritmusát. A felnőtteknek is számos újdonságot nyújthat a természet, ha a gyermekekhez hasonlóan lassítanak, és rácsodálkoznak a természet apró szépségeire, az állat- és növényvilágra.

Felkészülés minden helyzetre

A családi kirándulásokon különösen fontos, hogy minden felszerelés rendszerezve kerüljön a hátizsákba, hiszen bármelyik pillanatban szükség lehet egy sebtapaszra vagy egy papírzsebkendőre. Jó, ha kéznél van egy iránytű vagy térkép is, amely plusz elfoglaltságot jelenthet a gyermekek számára. A nélkülözhetetlen apróságok precíz tárolását a Kånken Gear Bag biztosítja, így egyetlen fontos kellék sem maradhat otthon. A nyári kalandokat követően a kistáska a tanév során is praktikus megoldást jelenthet, amikor az iskolatáskában található holmik rendszerezésére kerül a sor.

Tovább az eredeti cikkre: A legkisebbeket is várja a természet: szabadtéri kalandok a nyári szünetben  

Vélemény, hozzászólás?