Vuk és a Tüskevár nyomában a Normafa mellett

Vuk és a Tüskevár nyomában a Normafa mellett olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Vuk, Kele, Tüskevár, Bogáncs, Téli Berek – hogy csak néhányat említsünk…

A teljes cikk itt olvasható:
Vuk és a Tüskevár nyomában a Normafa mellett

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Vuk, Kele, Tüskevár, Bogáncs, Téli Berek – hogy csak néhányat említsünk minden idők egyik legnépszerűbb magyar írója, az „erdész-vadász” irodalom legismertebb művelője Fekete István életművéből. Akinek színes világa a Normafa mellett, a Fekete István Tanösvényt járva is felelevenedik az ember előtt.

Fekete István munkássága előtt tisztelegve a Pilisi Parkerdő Zrt. a népszerű író születésének 120. halálának 5. évfordulójához igazodva 2020-ban hozta létre a Fekete István Tanösvényt Normafa melletti Kis-Hárs-hegyen. A tanösvény, első állomása stílszerűen az író egykori, II. kerületi Tárogató út 77. szám alatti lakhelye közelében található.

A túrázóknak jó hír, hogy a közel 800 méter hosszú tanösvény a Hárs-hegy legkedveltebb, kiváló infrastruktúrával rendelkező úthálózatához tartozik, ami a Széher úttól mindössze egy kis emelkedővel egészen a Hárs-hegyi-nyeregig vezet.

Fotó: parkerdo.hu

A túrázók már csak azért is biztosra mehetnek, mert az útvonalon, a menet közben elhelyezett öt, interaktív ismeretterjesztő táblát QR-kódokkal is ellátták. Ez biztosítottja azt, hogy aki az okostelefonját is használja az úton, az a táblákon feltüntetetteken információknál is több, további érdekes információt is megtudhat Fekete István életéről és munkásságáról, illetve a környék érdekes természeti kincseiről és gazdag élővilágáról. Ha pedig valaki otthon a fotelből szeretné bejárni az útvonalat, itt virtuálisan azt is megteheti ide kattintva. De azért az igazi természetesen az, ha a természet lágy ölén a friss levegőn járva fedezi fel az ember a nagy íróról elnevezett tanösvényt.

M.G.

Tovább az eredeti cikkre: Vuk és a Tüskevár nyomában a Normafa mellett