A KPMG „Felelős Társadalomért Program” idei nyertesei

A KPMG „Felelős Társadalomért Program” idei nyertesei olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

az Adománytaxi Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány és az InDaHouse Hungary…

A teljes cikk itt olvasható:
A KPMG „Felelős Társadalomért Program” idei nyertesei

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • az Adománytaxi Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány és az InDaHouse Hungary Egyesület

A KPMG kihirdette az idei, immár 13. Felelős Társadalomért Programjának a nyerteseit. A tanácsadó cég ezúton is büszkén gratulál a nyertes Adománytaxi Alapítványnak, a Bethesda Kórház Alapítványnak és az InDaHouse Hungary Egyesületnek. A programban közhasznú szervezetek pályázhatnak pro bono szolgáltatásra, akiknek a munkáját emellett működésükre fordítható pénzügyi támogatással és laptop adománnyal is segíti a tanácsadó cég. A KPMG a program eddigi 13 éve alatt közel 200 munkatárs bevonásával mintegy 2100 munkaórában támogatta pro bono tanácsadási feladatokkal 35 civil szervezet munkáját. 

Az idei három győztes non-profit szervezet munkája ezúttal nem is lehetne eltérőbb, mégis közös bennük, hogy mindhárman elhivatottak, hosszú távon gondolkodnak, és hisznek benne, a segítség bárhonnan érkezhet. „A program célja éppen ebben rejik: az együttműködéssel igyekszünk megmutatni, hogyan tudunk hozzájárulni egy hosszú távon fenntartható és szolidárisabb társadalom formálásához, amelynek mindenki lehet résztvevője és alakítója is. A Felelős Társadalomért Program életre hívóiként tudjuk, hogy pénzügyi támogatásra szüksége van a civil szektornak, de meggyőződésünk, hogy magas szintű szakmai tanácsadással tudjuk biztosítani a valódi,  hosszan tartó segítséget számukra” – véli Michael Carlson, a KPMG partnere. 

Az Adománytaxi Alapítvány informatikai tanácsadásban részesül, amely az adományok adminisztrációjának gyorsításában és az adománykörutak hatékonyabb megszervezésében segíti őket. Az Adománytaxi 2015-ben indult: a fővárosban felhalmozódó adományokat hátrányos helyzetű településeken élőkhöz szerették volna eljuttatni, minél hatékonyabban. Azóta 80 településre érkeztek adományokkal, és több mint 2000 budapesti háztartásból szállítottak el közvetlenül felajánlásokat. 

A Bethesda Kórház Alapítvány a Bethesda Gyermekkórház gyógyítási körülményeit fejleszti és támogatja. A gyógyításon túl számos olyan programjuk is segítséget ad, mint a minilovas terápia vagy a súlyos epilepsziás gyermekek táboroztatása. Emellett azon is dolgoznak, hogy a gyermekkórház úttörővé váljon fenntartható egészségügyi intézményként. A pro bono fenntarthatósági tanácsadás ezt a munkát fogja segíteni. 

Az InDaHouse Hungary Egyesület dolgozói és több mint 200 önkéntese döntően Budapesten él. Innen utaznak rendszeresen a fővárostól mintegy 200 km-re fekvő  borsodi Encs kistérségben élő hátrányos helyzetű gyerekekhez, hogy oktatási és fejlesztő foglalkozásokat tartsanak nekik. A 2014-es indulás óta egy gyerekfoglalkozásból kiterjedt program, a 20 gyerekből 200, és egy településből négy lett. Az egyesület az oktatásban látja a társadalmi fenntarthatóság egyik kulcsát. A számukra biztosított pro bono vezetési tanácsadás ennek az egyedülálló oktatási programnak a hatékonyságához szeretne hozzájárulni.

A KPMG Felelős Társadalomért Programja idén is folytatódik, a friss pályázati kiírás ősszel lesz elérhető. A programról bővebben:  KPMG Felelős Társadalomért Program – KPMG Magyarország (home.kpmg)

KPMG: Our Impact Plan

A KPMG Felelős Társadalomért Programja igazodik az Our Impact Plan célkitűzésekhez. Ez a KPMG-kezdeményezés összefogja a környezeti, társadalmi és az etikus vállalatirányítási  szempontok mentén tett vállalásainkat. Célunk, hogy közösen tegyünk egy szebb jövőért, és nyomon követhetőek legyenek az elért eredményeink. 

Tovább az eredeti cikkre: A KPMG „Felelős Társadalomért Program” idei nyertesei

Vélemény, hozzászólás?