Kitüntetett „Kék Doboz”: szakmai elismerésben részesült a DACHSER e-learning-megoldása

Kitüntetett „Kék Doboz”: szakmai elismerésben részesült a DACHSER e-learning-megoldása olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

Egy telefonfülkére hasonlító, kék fülkében töltik a DACHSER néhány átrakóraktárának munkatársai…

A teljes cikk itt olvasható:
Kitüntetett „Kék Doboz”: szakmai elismerésben részesült a DACHSER e-learning-megoldása

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

Egy telefonfülkére hasonlító, kék fülkében töltik a DACHSER néhány átrakóraktárának munkatársai a munkaidejük egy részét. A Blue Box a tanulást szolgálja – megfelelő környezetet biztosít az e-learning képzéseken részt vevő azon kollégák számára, akik nem rendelkeznek számítógépes munkaállomással. Az egyelőre Németországban és Ausztriában elérhető módszert a DACHSER az év végéig további hat telephelyen kívánja bevezetni. A Blue Box Németországban eLearning AWARD-ot nyert el.

A korszerű, önszabályozó tanulást segítő e-learning bevezetése általában nem probléma az olyan munkakörök esetében, ahol az alkalmazott a számítógép előtt tölti munkaidejének nagy részét. Más pozíciókban azonban ennek megoldása problémás lehet, vagy a munkaidőn túl igényel időt és felszerelést a munkatársaktól. Hogy ezt az ellentmondást feloldja, a DACHSER különleges módszerhez fordult.

A probléma megoldására létrehozott DACHSER Blue Box az átrakó- és logisztikai raktárban dolgozó, fix számítógépes munkaállomással nem rendelkező alkalmazottak számára biztosít hozzáférést a logisztikai szolgáltató digitális tanulási programjaihoz. Az átrakó- vagy szerződéses logisztikai raktár közepén felállított, hangszigetelt, klasszikus telefonfülkére hasonlító Blue Box, hívogató, ingerszegény és részben privát környezetben nyújt lehetőséget az alkalmazottaknak az önálló tanulásra. A kíváncsi tekintetek ellen az ajtón belátás elleni fólia, az ablakon roló nyújt védelmet. A résztvevők 26 nyelv közül választhatnak a képzések során.

„A DACHSER-nél az ember áll a középpontban – és a tanulás a humánerőforrás-stratégiánk egyik alapvető cselekvési területe. Ezért fontos, hogy minden kollégánk számára hozzáférést biztosítsunk a digitális tanuláshoz” – mondja Christina Müller, a DACHSER Academy, a vállalaton belüli továbbképzési központ vezetője. „A DACHSER Blue Box segítségével olyan tanulási programot hoztunk létre, amellyel egyszerű és igény szerinti hozzáférést biztosítunk az e-learninghez az átrakó- és szerződéses logisztikai raktárban. Ezzel támogatjuk az önszabályozott tanulás modern kultúráját, közben egyúttal megmutatjuk megbecsülésünket munkatársaink és munkájuk iránt. Tekintve a szakképzettmunkaerő-hiányt, ez fontos előny vállalatunk számára a munkaerőpiacon.”

Az eLearning AWARD-ot minden évben Németország, Ausztria és Svájc innovatív és előremutató eLearning-megoldásai kapják. Idén összesen 343 projekttel pályáztak a vállalatok mintegy 80 kategóriában, a DACHSER Blue Boxa a „Munkahelyi tanulás” kategória győztese lett.

A sikeres módszer jelenleg a vállalat négy német és egy osztrák telephelyén működik, de év végéig további hat kirendeltségen tervezik bevezetni.

Tovább az eredeti cikkre: Kitüntetett „Kék Doboz”: szakmai elismerésben részesült a DACHSER e-learning-megoldása

Vélemény, hozzászólás?