a járvány alatt is növelték bevételeiket a családi cégek

a járvány alatt is növelték bevételeiket a családi cégek olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

a legjobbakat idén is a K&H családi vállalatok kiválósági díjjal méltatják…

A teljes cikk itt olvasható:
a járvány alatt is növelték bevételeiket a családi cégek

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • a legjobbakat idén is a K&H családi vállalatok kiválósági díjjal méltatják

Minden harmadik családi cég növelte bevételeit tavaly, derült ki a K&H családi vállalatok kutatásából, és bár várakozásaik mérséklődtek, előrejelzéseik szerint az infláció jóval kevésbé fogja megviselni őket, mint a vírus miatt bevezetett korlátozások. Ez a teljesítmény jól mutatja, mennyire válságálló a szektor, amelyre a K&H már hét éve fordít kiemelt figyelmet: a pénzintézet idén is a K&H családi vállalatok kiválósági díjjal értékeli a társadalmi, gazdasági szempontból legjobb gyakorlatokat. A pályázatra mától lehet benyújtani a nevezéseket.

A családi vállalatok 34 százaléka tudta 2021-ben növelni bevételeit, amíg mindössze 14 százalékuk tapasztalt csökkenést, derült ki a K&H családi vállalatok kutatásból, amely a családi cégek egyéves várakozásait vizsgálja. A mutató, amely -100 és 100 pont közötti értékeket vett fel, jelenleg 4 ponton áll, 12 ponttal magasabban, mint a vírus által sújtott legnehezebb időszakban, 2020 utolsó negyedévében. Ez azt jelenti, hogy a családi vállalatok várakozásai szerint a magas infláció nem lesz rájuk akkora hatással, mint a járvány jelentette korlátozások. „A családi cégeknek a tavalyi nehéz időszakban sikerült magasabb bevételt elérni 2020-hoz képest, de ebben az évben sem lesz könnyű dolguk. A dübörgő infláció mellett az ukrajnai konfliktus jelentette bizonytalanságot is le kell majd küzdeniük, vagyis fel van adva a lecke. Bár a makrogazdasági kilátások lehúzták az indexet, saját teljesítményükkel kapcsolatban a kihívások ellenére kifejezetten optimisták maradtak a családi vállalatok” – mondta Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője. 

idén is díjazzák a legjobbakat

„A K&H családi vállalatok kiválósági díjat azért hoztuk létre, hogy ezúton is méltassuk, segítsük a legpéldamutatóbb megoldásokat alkalmazó cégeket. Az elismerést 2015 óta ítéljük oda a legjobbaknak minden évben. Idén 4 olyan aktuális témakörben lehet nevezni, amely minden családi vállalat életében kiemelt szerepet játszik” – tájékoztatott Ékes Ákos.

Innováció kategóriában a legelőremutatóbb, legújszerűbb fejlesztéseket és termékeket értékeli a K&H, környezetvédelmi fenntarthatóság kategóriában pedig a társadalmi vagy környezeti szempontból legzöldebb alaptevékenységi gyakorlatokat. Hosszú távú stratégia kategóriában azokat díjazzák, akik stratégiájuknak köszönhetően a járvány nyújtotta akadályokat is könnyen megugrották. Végül, de nem utolsósorban generációváltás kategóriában azon cégeket ismerik el, akik közös, családi értékeiket legsikeresebben tudják megőrizni és átadni. A jelentkezéseket mától egészen július 31-ig várják. 

További információk, pályázati kiírás és nevezési lap ide kattintva érhető el.

Tovább az eredeti cikkre: a járvány alatt is növelték bevételeiket a családi cégek

Vélemény, hozzászólás?