Nem kell már maszkot viselni az Egyesült Államokban a reptereken és a legtöbb járaton sem

Nem kell már maszkot viselni az Egyesült Államokban a reptereken és a legtöbb járaton sem olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Egy bírósági döntést követően megszűnt a maszkviselési kötelezettség az amerikai reptereken…

A teljes cikk itt olvasható:
Nem kell már maszkot viselni az Egyesült Államokban a reptereken és a legtöbb járaton sem

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Egy bírósági döntést követően megszűnt a maszkviselési kötelezettség az amerikai reptereken és a járatok fedélzetén, a légitársaságok üdvözölték a döntést – adta hírül az airportal.hu.

A cikk szerint az USA járványügyi hatósága nemrég újabb két héttel meghosszabbította a maszkviselési kötelezettséget a repülőtereken és a légijáratok fedélzetén is. Egy floridai szövetségi bíróság hétfőn azonban törvényellenesnek ítélte a döntést, így a Közlekedésbiztonsági Ügynökségnek (Transportation Security Administration – TSA) fel kellett függesztenie a 2021. év eleje óta érvényben lévő, erre vonatkozó rendelkezésének végrehajtását.

Az amerikai légitársaságok üdvözölték a bírósági döntést, mások mellett az American Airlines, a Delta Air Lines, a United Airlines, a Southwest és a Jetblue is szinte azonnal frissítette erre vonatkozó saját szabályzatát. A maszkviselési kötelezettség csak azoknak a nemzetközi járatoknak a fedélzetén marad meg, ahol a másik ország szabályai ezt még megkövetelik.

Tovább az eredeti cikkre: Nem kell már maszkot viselni az Egyesült Államokban a reptereken és a legtöbb járaton sem

Vélemény, hozzászólás?