Rákapcsol a műanyagmentességre a Henkel

Rákapcsol a műanyagmentességre a Henkel olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A „Plastic Free July” egy nemzetközi kezdeményezés, amely Ausztráliából indult 2011-ben.…

A teljes cikk itt olvasható:
Rákapcsol a műanyagmentességre a Henkel

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A „Plastic Free July” egy nemzetközi kezdeményezés, amely Ausztráliából indult 2011-ben. Célja felhívni a figyelmet a mértéktelen műanyagfelhasználás veszélyeire, és előmozdítani a műanyagszennyezés csökkentését. A fenntarthatósági megmozdulás résztvevői egy teljes hónapon át nemet mondanak az egyszerhasználatos műanyagokra. A mozgalom mögé olyan világcégek is betársulnak, mint a Henkel, mely vállalat egyébként is közismert a fenntarthatósági törekvéseiről.

A Henkel célja, hogy 2030-ra klímapozitívvá váljon, így rengeteget tesz a körkörös gazdaság előmozdításáért, melynek a csomagolási törekvések – ezen belül pedig a műanyag újrahasznosítás – a fő pillére.

A műanyag hulladék a fogyasztók egyik legnagyobb dilemmája. Ezért több Henkel projekt is igyekszik különböző módon nyomon követni ezt a problémát, az alábbi célokkal:

A Henkel egyik kiemelt partnere a Plastic Bank, amely szervezettel folytatott együttműködés is elősegíti, hogy egyre több újrahasznosított műanyagot integráljanak termékeink csomagolásába. A Plastic Bank az óceán partokról származó műanyaghulladék begyűjtésére fókuszál, hogy azokat visszajuttassa a gyártási folyamatba, úgynevezett Social Plastic műanyagként, és mindezzel a szegénység felszámolását is elősegíti. A Henkel volt a világ első nagy, fogyasztási cikkeket gyártó vállalat, amely együttműködésre lépett a Plastic Bank szervezettel, és sikeresen beépítette az összegyűjtött műanyagot egyes termékcsomagolásaiba.

De mi is pontosan a Social Plastic? Miben különbözik az újrahasznosítható vagy újrahasználható műanyagtól?

Hogyan forradalmasítja a Social Plastic a körkörös gazdaságot?

A Plastic Bank megállás nélkül terjeszkedik világszerte, újabb és újabb Social Plastic gyűjtőpontokat létrehozva.

A Magyarországon is forgalomban lévő Henkel termékek közül már több márka is magas Social Plastic aránnyal büszkélkedhet.

Fogyasztók ösztönzése – országos műanyaggyűjtés a Rossmannal karöltve

A Henkel és a Rossman immár 6. alkalommal rendezte meg „Játék egy zöldebb jövőért” fenntarthatósági promócióját. A vásárlók 2016 óta, a promóció ideje alatt országszerte leadhatják kiürült Henkel termékes flakonjaikat, közel 220 Rossmann üzletben. Az üres flakonokért cserébe egy kódot kapnak, mellyel egy tetszőlegesen választott bölcsődére, óvodára vagy általános iskolára szavazhatnak. A legtöbb szavazatot kapott intézmény pedig értékes támogatásban részesül. A Henkel ezzel is rendszeresen emlékezteti a fogyasztókat, hogy a vállalat által forgalmazott termékek műanyag flakonjai szelektíven gyűjthetők és újrahasznosíthatók. Idén 9552 szavazat érkezett, mellyel 19104 darab, közel 2 tonnányi műanyag flakon gyűlt össze a tudatos fogyasztók által.

A munkatársak és partnerek bevonása – David Katz online előadás

A fenntarthatósági törekvések mellett a Henkel folyamatosan figyel arra is, hogy munkatársait és partnereiket tovább képezzék. Májusban David Katz, a Plastic Bank alapító- és vezérigazgatója szereplésével volt lehetőség részt venni egy egyedülálló online beszélgetésen, amelyen a Social Plastic témaköre és a környezetvédelem volt napirenden. David Katz-tól megtudhattuk, hogy milyen műanyag helyzet uralkodik jelenleg a világban, beszélt a Henkellel való közös munkáról és arról, hogy egyén szinten mit tudunk tenni a műanyaghulladék csökkentése érdekében. Nagyon büszke a Henkellel való kapcsolatára, hiszen a Henkel világszinten az egyik vezető vállalat, amely változást tud hozni a műanyagszennyezés terén. Érdemes meghallgatni David Katz prezentációját, már-már megható, ahogy beszél a fenntarthatóságról, igazi motivációt ad mindenki számára.

 

A Henkel közösségformáló szerepe évről-évre erősödik, mind kollégáik és partnereik, mind a fogyasztók felé. A közösség pedig a kulcs egy szebb jövőhöz. Ahogy Katz is mondta: „A fenntarthatóság csak együtt lehetséges.” Csatlakozz te is a műanyagmentes júliushoz!

A Rákapcsol a műanyagmentességre a Henkel bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Rákapcsol a műanyagmentességre a Henkel

Vélemény, hozzászólás?