Kategóriák
Friss hírek

A Golden Globe-ért versenyezhet egy magyar film

A Golden Globe-ért versenyezhet egy magyar film olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Dombrovszky Linda Pilátus című filmjét beválogatták a legjobb idegen nyelvű filmnek…

A teljes cikk itt olvasható:
A Golden Globe-ért versenyezhet egy magyar film

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Dombrovszky Linda Pilátus című filmjét beválogatták a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közé, a Foreign Language Film Series 2021 elnevezésű programba.
A Szabó Magda azonos című regényéből készült tévéfilm jelölhető a legjobb idegen nyelvű filmnek járó 2021-es Golden Globe-ra. A film magyarországi premierje a tervek szerint november 1-jén lesz a Duna Tv-ben.
A Pilátus januárban Milánóban, a MIFF Awardson a legjobb film díját nyerte el, emellett a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját is megkapta. A filmet jelölték a legjobb forgatókönyv díjára (Somogyi György és Szélesi Sándor), Györgyi Anna pedig a legjobb női főszereplő nomináltjai között volt. A Pilátus operatőrét, Hartung Dávidot nemrég díjazták a South East European Filmfesztiválon, Los Angelesben.
Dombrovszky Linda filmje a napokban az Indianapolisi Nemzetközi Filmfesztiválon szerepel, novemberben pedig Dallasban és a 44. Sao Paoló-i Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez. A Pilátus a Cross Dot Film gyártásában készült Köves Ábel producer vezetésével a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával – írta az MTI.

Tovább az eredeti cikkre: A Golden Globe-ért versenyezhet egy magyar film

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?