Legyen a tiétek a legsportosabb munkahely Európában! (x)

Legyen a tiétek a legsportosabb munkahely Európában! (x) olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az egészséges életmód és a mozgás nemcsak a te, hanem a…

A teljes cikk itt olvasható:
Legyen a tiétek a legsportosabb munkahely Európában! (x)

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az egészséges életmód és a mozgás nemcsak a te, hanem a munkahelyi közösséged mindennapjainak is része? Törjetek ki a szürke mindennapokból, legyetek ti a legaktívabbak, és május 19-ig nevezzetek a #BeActive nemzetközi pályázat munkahely kategóriában, hogy a tiétek lehessen a győztesnek járó 10 ezer eurós juttatás! (x)

Az Európai Bizottság #BeActive kampánya az egész kontinensen népszerűsíti a rendszeres mozgás és az egészséges életmód fontosságát. A kampány részeként idén is meghirdették a nemzetközi #BeActive pályázatot, amelynek keretében a legsportosabb európai projekteket keresik különböző kategóriákban. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) partnerként népszerűsíti a felhívást hazánkban, amelyre idén is számos európai országból, így Magyarországról is várják a nevezéseket.

Május 19-ig az Európai Bizottság online felületén lehet benyújtani a pályázatokat, négy kategóriában, köztük a #BeActive Workplace elismerésre, amellyel olyan példaértékű munkahelyi tevékenységeket jutalmaznak, amelyek a munkavállalók aktivitását motiválják. Mindez magában foglalja a munkaidőben, ebédidőben vagy munkavégzés előtt és/vagy után megvalósított sportos munkakörnyezetet népszerűsítő kezdeményezéseket.

A korábbi évek magyar sikerei is jelzik, hogy nemcsak a munkahelyi kategóriában, hanem a további háromban – #BeActive Education, #BeActive Local Hero és #BeActive Across Generations – is érdemes nevezni egyénileg, vagy közösségi szinten pályázati anyagokkal. 2021-ben a hazai iData Kft. nyerte el a #BeActive Workplace díjat, de a Gyerünk Anyukám! mozgalmat és a Bethesda Gyermekkórházat is díjazták korábban. Az egyes kategóriák győztesei 10 ezer eurót és kommunikációs támogatást kapnak, míg a 2. és 3. helyezettek 2500 eurós juttatásban részesülnek. Az eredményhirdetés 2022 novemberében várható. Felmerülő kérdések esetén a Magyar Szabadidősport Szövetséghez lehet fordulni, akik honlapjukon is hirdetik a főbb tudnivalókat: https://masport.hu/majus-19-ig-lehet-jelentkezni-a-nemzetkozi-beactive-dijakra/

A pályázat pontos részletei az Európai Bizottság felhívásában olvashatók: roc_erasmus-sport-2022-be-active-awards_en.pdf (europa.eu)

A fenti pályázattal párhuzamosan, szintén a MASPORT szervezésében a sportszerető munkahelyek az idei Kihívás Napja keretein belül is megmérettethetik magukat. A nagy érdeklődésre való tekintettel, meghosszabbított határidővel, április 29-ig lehet nevezni az egyhónapos eseménysorozat cégek és egyéb szervezetek közti versenyére is, ahol a Legsportosabb hazai munkahely címért folyik a játékos küzdelem. Az egész májusban zajló vetélkedésre maximum 8 fős munkahelyi csapatok jelentkezhetnek, akik egy online rendszerben rögzíthetik a sportolással eltöltött perceiket. Bővebb információk a http://kihivasnapja.hu/ oldalon. (x)

A Legyen a tiétek a legsportosabb munkahely Európában! (x) bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Legyen a tiétek a legsportosabb munkahely Európában! (x)

Vélemény, hozzászólás?