Tizenegy országból érkeztek természetjárók a hetedik Fjällräven Vándortúrára, a Balaton-felvidékre

Tizenegy országból érkeztek természetjárók a hetedik Fjällräven Vándortúrára, a Balaton-felvidékre olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Két év kihagyás után nagy sikerrel zárult a Fjällräven hetedik alkalommal…

A teljes cikk itt olvasható:
Tizenegy országból érkeztek természetjárók a hetedik Fjällräven Vándortúrára, a Balaton-felvidékre

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Két év kihagyás után nagy sikerrel zárult a Fjällräven hetedik alkalommal megrendezett, hagyományos magyarországi közösségépítő élménytúrája, a Vándortúra. Az ötnapos esemény az idei évre valódi nemzetközi programmá nőtte ki magát, hiszen immár tizenegy ország természetjárói vágtak neki a Balaton-felvidék meghódításának. A családias hangulatú túrát végül 143 résztvevő teljesítette, akik a zánkai célvonalban a Blue Cimbal zenekar koncertjével ünnepelték az elmúlt öt nap élményeit.

Tanúhegyekkel, balatoni panorámával és kihívást jelentő magaslatokkal övezett tájakon vezetett a természetjárók útja a hetedik Fjällräven Vándortúrán. A svéd outdoor márka közösségi élménytúrája idén is a Balaton-felvidék leszebb szakaszain kalauzolta végig a résztvevőket, akik az öt nap során természetbarátok vidám közösségében teljesíthették a rövidebb 80, vagy a hosszabb 110 kilométeres távot. Az augusztus elején megrendezett eseményen a rekkenő hőség ellenére 143-an értek célba, a csapathoz a magyar résztvevők mellett pedig cseh, holland, szlovák, szlovén, lengyel, bolgár, görög, amerikai, szingapúri és skót túrázók is csatlakoztak. 

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Fjällräven Vándortúra híre az országhatáron túlra is eljutott, hiszen idén számos külföldi természetjáró is csatlakozott a közösségünkhöz. Noha közel 150-en vettek részt az élménytúrán, az esemény védjegyévé váló családias hangulat végig megmaradt, amely sokak számára különösen nagy vonzerővel bír. Bízunk benne, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi természetjárók életre szóló élményeket szereztek, jó barátságokat kötöttek, és folytatják velünk a kalandozást a következő Vándortúrán” – mondta el Sanela Krisat, a Fjällräven anyavállalata, a Fenix Outdoor GmbH operatív vezérigazgató-helyettese és marketingvezetője.

A vándortúrázás hagyományait követve a résztvevők saját tempójukban haladtak, maguk vitték a szükséges felszerelésüket, az éjszakákat pedig a szabad ég alatt, sátrakban töltötték. A bámulatos balatoni tájakon szerzett élményeket napközben különböző workshopok, esténként pedig jó hangulatú tábori beszélgetések tették teljessé. Az ötödik nap végén Zánkára érve a megfáradt túrázók a Blue Cimbal zenekar koncertjén ünnepelhették meg az elért sikereiket és a túra során köttetett barátságokat. 

Nagy öröm számunkra, hogy a 2014-es első Vándortúra óta a program ilyen népszerű és sikeres rendezvénysorozattá nőtte ki magát. Célunk a kezdetektől az volt, hogy minél többekkel megismertessük a vándortúrázás hagyományait, és igazi közösségi túraeseményt hívjunk életre. Rendkívüli érzés látni, hogy mindezt nem csak a hazai, de a külföldi túrázók körében is meg tudtuk valósítani, hiszen évről évre egyre több nemzetközi résztvevővel bővül a Vándortúra-család” – tette hozzá Beszédes Zsolt, a Fjällräven magyarországi sales menedzsere.

A Fjällräven Vándortúra szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a környezet védelmére, és arra buzdítják a résztvevőket, hogy minél kevesebb nyomot hagyjanak maguk után a túraútvonalon és a táborokban. A korábbiakhoz hasonlóan a fenntarthatóság jegyében a Vándortúrázók idén is szemétszedési akcióban vehettek részt, és az összegyűjtött hulladékért cserébe garantált ajándékokban részesülhettek. 

OK

Tovább az eredeti cikkre: Tizenegy országból érkeztek természetjárók a hetedik Fjällräven Vándortúrára, a Balaton-felvidékre

Vélemény, hozzászólás?