Kihívások és megoldások a szállítmányozási szektorban – beszélgetés Balogh Ádámmal, az EUROWAG – W.A.G. payment solutions a.s. Magyarországért felelős igazgatójával

Kihívások és megoldások a szállítmányozási szektorban – beszélgetés Balogh Ádámmal, az EUROWAG – W.A.G. payment solutions a.s. Magyarországért felelős igazgatójával olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

Számos változással dinamikusan növekedett az EUROWAG cégcsoport az elmúlt egy évben:…

A teljes cikk itt olvasható:
Kihívások és megoldások a szállítmányozási szektorban – beszélgetés Balogh Ádámmal, az EUROWAG – W.A.G. payment solutions a.s. Magyarországért felelős igazgatójával

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

Számos változással dinamikusan növekedett az EUROWAG cégcsoport az elmúlt egy évben: a prágai székhelyű W.A.G. payment solutions plc (Eurowag) tavaly felvásárolta a magyar WEBEYE-t, majd idén a lengyel INELO-t és a szlovén CVS MOBILE-t.

– Mi indokolta a cégcsoport nemzetközi terjeszkedését?

– Célunk a négy vállalat számos szinergiáját kihasználva olyan egyedi és komplex szolgáltatás biztosítása, amely az üzemanyag-gazdálkodás, telematika, munkaidő-menedzsment, útdíjfizetés, pénzügyi szolgáltatások területén minden ügyféligényre választ ad. A jelenlegi gazdasági helyzetben a fuvarozócégek között annyira kiélezett a verseny, hogy a hatékonyságra való törekvés minden eddiginél fontosabbá vált. Két számjegyű az infláció, csökkent a fogyasztási hajlandóság, ezzel együtt az ellátáshoz szükséges fuvarok száma. A visszaesett volumen mellett a flották üzemeltetésének és a költségeknek az optimalizálása elengedhetetlenné vált. Azt látjuk, hogy a fuvarozócégeknek ebben a helyzetben nagyon erős a motivációja arra, hogy olyan komplex megoldást találjanak, ahol a napi üzemeltetés teljes folyamatát lefedve a főbb költségpontokat egyszerre képesek optimalizálni. Az általunk kínált szolgáltatással ügyfeleink mindezt átláthatóan és tervezhetően tudják megtenni.

– Milyen konkrét változások hatása várható a szállítmányozási szektorban, és ezekre milyen megoldásokkal készül az EUROWAG?

– Október 1-jétől az inflációhoz kapcsolódóan emelkedni fog a magyar útdíj, várhatóan 17,6 százalékkal. 2024-től pedig az európai uniós szabályozás harmonizációjával kapcsolatban megváltozik az útdíjszámítás módszertana is, ami további emelkedést fog eredményezni. Ezekkel összefüggésben az útdíjszolgáltatásunk kiemelt fókuszt kap az ősz során: komplex megoldást kínálunk ezen a téren, hiszen a teljes európai lefedettséget biztosító és utólagos fizetési lehetőséget is kínáló EVA OBU
útdíjszolgáltatásunk egyben integrált flottakezelést is tartalmaz. Azon ügyfeleink számára pedig, akik velünk útdíjaznak, az ingyenesen elérhető telematikai szolgáltatásunk magába foglalja többek között a járműkövetést, az útvonaltervezést, a tachográfadatok távoli letöltését, a járművezető vezetési stílusának elemzését és a szabadalmaztatott FuelGuard geolokációs technológiát.

– A jövő év elejére várható az üzemanyag jövedéki adójának emelése is.

– Így van, ezért is a másik fókuszunk az üzemanyagkártya-megoldásainkra vetül. Az EUROWAG saját töltőállomásokkal és egy több mint 15 ezres partner-kúthálózattal teljes európai lefedettségben biztosít versenyképes üzemanyagárakat, valamint az elfogadói hálózatunk keretében a fuvarozáshoz kapcsolódóan széleskörű szolgáltatásokat tesz kedvezményesen elérhetővé: például szervizt, autómosást, parkolást.

– Terveznek a közeljövőben fejlesztéseket, esetleg szolgáltatásbővítést?

– Az EUROWAG cégcsoport jelenleg egy olyan új platform fejlesztésén dolgozik, amely megoldást kínál arra, hogy a fuvarkereslet és -kínálat megtalálja egymást és ezáltal a szolgáltatást igénybe vevők hatékonyabban használhassák az erőforrásaikat. A felület a legkedvezőbb árú üzemanyaghoz és útdíjhoz való hozzáféréssel optimalizálja a tervezett útvonalat. Az áfa- és jövedékiadó-visszaigényléssel, illetve a faktoring-szolgáltatással pedig a likviditás megőrzését és az operáció egyszerűsítését támogatja. A szolgáltatási portfóliónk folyamatosan bővül: ebben az évben a telematikával, de hamarosan elérhető lesz a TMS- és a munkaidő-menedzsment szolgáltatásunk is. Célunk az ügyfelek teljes körű támogatása üzleti céljaik elérésében.

Tovább az eredeti cikkre: Kihívások és megoldások a szállítmányozási szektorban – beszélgetés Balogh Ádámmal, az EUROWAG – W.A.G. payment solutions a.s. Magyarországért felelős igazgatójával

Vélemény, hozzászólás?