A DP BBQ Asador az Év Alternatív Vendéglátóhelye

A DP BBQ Asador az Év Alternatív Vendéglátóhelye olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Megérkezett a legjobb alternatív vendéglátóhelyek listája! Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz…

A teljes cikk itt olvasható:
A DP BBQ Asador az Év Alternatív Vendéglátóhelye

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Megérkezett a legjobb alternatív vendéglátóhelyek listája!

Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén is listába szedte az ország legjobb alternatív vendéglátóhelyeit. Duna-parti BBQ, fenséges reggeli, tökéletesre sült pizza – bármit is kívánjunk, a listán megtaláljuk azt a helyet, amit szívesen kipróbálnánk, és ami az új kedvencünk lesz. Az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjban 2022-ben a DP BBQ Asador részesült, az Év Vidéki Alternatív Vendéglátóhelye pedig az alsóörsi Bitang Burger lett. A listák további része nem rangsor, a helyek betűrendben követik egymást.

Top10 alternatív vendéglátóhely az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

  • DP BBQ Asador
  • Á la Maison
  • Bp BARbq
  • Buja Disznó(k)
  • Digó Pizza
  • Igen
  • Kalóz Strandbisztró
  • Pizza, Kávé, Világbéke Formációk
  • Vietnamigulyas.hu
  • Zhu & Co.

Top10 vidéki alternatív vendéglátóhely az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

  • Bitang Burger – Alsóörs
  • Black Sheep Kávézó & Konyha – Debrecen
  • Buborék – Csopak
  • Kalóz Strandbisztró – Balatonudvari
  • Őrház Chill & BBQ – Szentendre
  • Panificio Il Basilico – Szentendre
  • Pizza, Kávé, Világbéke – Miskolc, Debrecen
  • Zsigmond Terasz & Pince – Tata
  • Vulcanus Pizzabar – Tapolca

Íme a Dining Guide jellemzése a legjobbakról:

DP BBQ Asador

Duna-parti BBQ hely bravúrosan ötvözi egy „kortárs pecsenyéző” és egy gourmet étterem kreativitását, technológiáit, az ételek komplexitását és ízélményeit. Egy kis épületből szolgálják ki a vendégeket, beülős rész nincs, a munka legszebb része pedig a szabad ég alatt zajlik, legyen az a parázs felett lassan sütött malac vagy bárány (az argentin asado és a patagóniai „al palo” módszer keresztezésével), cigánka yakitori vagy akár a „köcsögös tonkotsu bab ramen”. A DP BBQ műfaji keresztezéseiből szofisztikált street foodok, más megközelítésből a leglazább gourmet éttermi élmény születik meg. A DP BBQ Asador önkiszolgáló jelleggel működik, a vendégek a padokon vagy egyszerűen a pázsiton fogyaszthatják el a kimunkált ételeket, amikért nem ritkán sorok állnak. Piknikhangulat, DJ, zene, lazaság, Duna-part, topkonyha.

Á la Maison

Az À la Maison a pesti oldal után Budán is megtalálta közönségét, 2014 óta népszerű reggelizőhely. A brunch-étlapok kötelező tojásételeinek variációi mellett bécsi, angol, francia, New York-i villásreggelit és számos egészséges reggeli opciót kínálnak, külön kérésre gluténmentes kenyérrel is. Csak az omlettbe közel 30-féle feltét közül választhatunk, french toastok, belga waffelek, sós waffinik, bundáskenyér, sőt lecsóváltozatok is szerepelnek az étlapon. A kávé különlegességek mellett pezsgő, prosecco és champagne, és természetesen brunch kínálat teszi teljessé az élményt. A pesti étteremben séfajánlattal, a budaiban ebédmenüvel várnak. Jelenleg is megtalálhatóak a kiszállítási platformokon.

Bp BARbq

Az Akácfa utcában üzemel a zászlóshajó étterem, de egy Duna közeli, hangulatos kerti helyszínen is erősítettek a BpBARbq alapítói, ez a BpBARbq Terrace, a Kossuth Lajos Üdülőparton. Serényi Zsolt és Urbán Roland 2016 óta élik közösen füstös mindennapjaikat, szaftos Reuben-szendvicsek, csontról omló oldalasok, klassz pulled pork kreációk között. Különleges ajánlataik között sokszor szerepel a faszénen sült porchetta is. Óriási adagokkal, laza hangulattal számoljunk mindkét helyen, és amerikai típusú BBQ helyszínként sokféle frissítővel, koktéllal, csapolt sörrel támogatják a húsok legjavát.

Buja Disznó(k)

A Belvárosi Piacon eltöltött évek után immár stabilan a Fény utcai piacon találkozhatunk Bíró Lajos szerethető street food „koncepciójával”, ami vasárnap kivételével minden nap nyitva tart, ám mégis szombat délelőtt szól a legnagyobbat. A legendás séf szókimondó karakterével jól azonosítható őszinte és nagytermészetű klasszikusokkal vár: malac rillette-tel, rántott kacsamájjal + fokhagymás majonézzel, lecsókolbásszal + Globusz mustáros hagymával. De az igazi signature ételek: A RÁNTOTTHÚS, a szalontüdő zsemlegombóccal, és a péntekenként jól bejáratott sólet neológ. Mindezekhez pedig komoly champagne kínálat csatlakozik.

Digó Pizza

A kezdetekben csak alkalmanként működő pop-up projektből fejlődött ki a sikeres és mára ismert márkává váló Digó Pizza. Tulajdonképpen hozzájuk köthető annak a folyamatnak az indulása, amely ma Budapestet a nápolyi pizzák európai fővárosává tette. A másfél perc alatt elkészülő nápolyi stílusú pizzáik alapanyagai nagyrészben Olaszországból érkeznek. A Digó az erejét egyszerűségéből, fiatalos lendületéből és professzionális hozzáállásából merítve érte el, mára a budapesti nápolyi pizza kínálat kihagyhatatlan egysége. A tradicionális és klasszikus pizza formátumok kiegészülnek néhány kiműveltebb, kreatívabb változattal is.

Igen

A Margit körút egészen nagyra szabott pizzériájában, az IGENben fatüzelésű kemencében, AVPN minősítéssel (Associazione Verace Pizza Napoletana) készülnek a pizzák. Az IGEN nápolyi pizzéria motorja a pályaelhagyó Vidó Nóri, akinek Budapest első fix helyen működő nápolyi pizza kemencéjét köszönhetjük. A pesti oldalon működő mikro hely kiterjesztése a ma elérhető komoly budai IGEN formáció. A pizzák választéka széles, a szortiment jól összeállított. Az IGEN-ben engedve az új idők nyomásának, teljes kiőrlésű liszttel, gluténmentesen, és akár vegán mozzarellával is készülnek a pizzák. A hely hangulata és a kínálat minősége a főváros egyik legjobb pizzériájává tették az IGENt.

Kalóz Strandbisztró

A 2003-ban útjára induló, ma már ikonikusnak számító fövenyesi Kalózvállalkozás 2015-re megteremtette az addig ismeretlen strandbisztró elnevezést. Az addig ismeretlen a hazai gasztronómia alapanyagaira támaszkodó balatoni büfék kategóriája született meg a balatoni hekket váltó Harcsa&Krumpli (a magyar fish&chips) koncepció. A Kalóz szezonon kívül hétvégente és a tanítási szünetekben is nyitva tart, főszezonban pedig minden nap elérhető. A Kalóz konyháját kortárs, „beach food” választékra épülő bisztróstílus jellemzi, a kreatív gondolkodásmódú étlap folyamatosan megújuló kínálatra összpontosít.

Pizza, Kávé, Világbéke Formációk

Az encsi olaszok, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd legendás street food koncepciója Miskolcon, 2021-től pedig Debrecenben is elérhető. A helyek pizza koncepciója, a pizza romana stílusú szeletek könnyedek, szinte légiesek (az extrém hosszan tartó kelesztés teljesen eltüntette az élesztőbaktériumokat), az így könnyen emészthetővé varázsolt tészták feltét kínálatának a fantázia és Dudás Szabolcs gondolkodása tud csak határt szabni. A nagyszerű pizzák mellé természetesen becsatlakozik az ikonikus Gianni Frasi kávé, valamint a prémium delikáteszek polcán fellelhető alapanyagok. Pizza, Kávé, Világbéke éttermek kortárs, trendet teremtő egységek.

Vietnamigulyas.hu

A valamikor komoly éttermek konyháját is jegyző séf, Huszár Krisztián a Frankel Leó utcai minőségi kifőzdéje. A konyha besorolhatatlan kategóriát teremtett, Huszár Krisztián progresszív konyhai látásmódja, fúziós gondolkodásának és segítőjének, a valamikor séfként is tevékenykedő, szintén progresszív gondolkodású Mogyorósi Gábor tányérjai egyedi gasztronómia látásmódról tesznek tanulságot. A névadó vietnámi gulyás, az egzotikus saláták, az udon tészta, mangalica ételek ismertek, legalábbis valamilyen formációkban a séf előző éttermeiből. Az alapanyagok terén a konyha gondolkodásmódja elég rigid, következetesen ragaszkodik az általa megismert minőséghez, a rizs csak sushi rizs lehet, a tojást pedig a legtöbb esetben savanyítják. A szerényen berendezett mini ételbár minőségi gondolkodású konyhát takar.

Zhu&Co.

A Nagymező utcai kínai ételbár pandémia kellős közepén nyitott, először csak elviteles kínálattal, majd 2021 júniusától már otthonos környezetében is fogadja vendégeit. Egy Budapesten élő orosz-kínai pár kozmopolita koncepciója az elsősorban tésztabatyukkal foglalkozó hely: nevének első tagja disznót jelent kínaiul, de korántsem csak sertéssel töltik a jiăo zi tésztatáskákat. A családi vállalkozásban „anyu” a tésztanyújtással foglalkozik, „apu” feladata pedig a töltelékek és a formák kialakítása. Salátákat, leveseket is kínálnak, friss zöldségekkel, szintén tésztabatyukkal. A Zhu&Co. nem egy klasszikus látványkonyha, de a nap folyamán sűrűn megfigyelhetjük, ahogy a „kirakatban” készülnek az ételbár főszereplői.

Tovább az eredeti cikkre: A DP BBQ Asador az Év Alternatív Vendéglátóhelye

Vélemény, hozzászólás?