A Csodalámpa és a UPS David Copperfield módszerével segített beteg gyerekeknek

A Csodalámpa és a UPS David Copperfield módszerével segített beteg gyerekeknek olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A UPS Alapítvány 1,5 millió forintot adományozott a Csodalámpa Alapítványnak, hogy…

A teljes cikk itt olvasható:
A Csodalámpa és a UPS David Copperfield módszerével segített beteg gyerekeknek

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A UPS Alapítvány 1,5 millió forintot adományozott a Csodalámpa Alapítványnak, hogy segítse a beteg gyermekek kezelését Magyarországon

A UPS Alapítvány és a UPS Magyarország a Csodalámpa Alapítvánnyal szövetkezett az idén, hogy a varázslat erejével segítsen súlyos beteg gyermekek gyógyulásában. A Csodalámpa GyógyBűvészet® programja a világhírű bűvész, David Copperfield módszerén alapszik, az ő bűvészdobozának trükkjeivel teszi könnyebbé a kis páciensek mindennapjait.

A David Copperfield által kifejlesztett innovatív, kezelést támogató foglalkozás a trükköket terápiaként használja a fizikai, pszichológiai és szociális problémákkal küzdők gyógyításában. A UPS Magyarország több mint másfél millió forintos adománya mintegy 200 gyermek számára biztosítja ezt a lehetőséget az őket kezelő klinikákon Magyarország szerte.

A Csodalámpa GyógyBűvészet® programjában a betegek megtanulják egy bűvész illúzió mechanikáját, melyek motiválják a fizikai ügyesség, a funkcionális készségek és a kommunikáció javulását

„A UPS világszerte fontosnak tartja, hogy segítsen azoknak a közösségeknek az életén, ahol működik, és mi is lehetne annál fontosabb, mint hogy beteg gyermekek mindennapjaiba csempésszünk némi vidámságot. Nem is volt hát kérdéses, hogy emellé az ügy mellé álljunk” – nyilatkozta Yannick Mooijman, a UPS Europe Magyarországért, Görögországért, Romániáért és Szlovéniáért felelős ügyvezető igazgatója.  

Az Amerikai Foglalkozásterapeuták Szövetsége által elismert rehabilitációs módszer a terapeuta (gyógytornász, pszichológus), a kezelőorvos, valamint a profi, önkéntes bűvész együttműködésén alapul. A megfelelően kiválasztott trükkök a gyermekek kézügyességének, mozgáskoordinációjának és a sok esetben károsodott kognitív készségek javításához járulnak hozzá. Emellett az új képességek elsajátítása segít a beteg önértékelését, önbizalmát is javítani, aki ezáltal „együttműködőbb” lesz a kezelésben. Így a bűvészkedés nagyban támogatja a gyógyulást, nem utolsó sorban pedig jó móka is.

„Alapítványunk évente 2-300 nagyon beteg gyermek kívánságát teljesíti országszerte, ezt egészíti ki a GyógyBűvészet kezdeményezésünk – nyilatkozta Patzauer Éva, a Csodalámpa Alapítvány ügyvezetője. – A UPS által felajánlott támogatás nagy segítség volt számunkra, különösen fontos volt ez ebben az évben. Nagyon örülünk, hogy megvalósulhatott az együttműködésünk. Civil szervezetként az is fontos számunkra, hogy a bennünket körülvevő társadalom is megértse, miért tevékenykedünk. A UPS-ben igazi társadalmi felelősséget vállaló céget ismertünk meg.”

Tovább az eredeti cikkre: A Csodalámpa és a UPS David Copperfield módszerével segített beteg gyerekeknek

Vélemény, hozzászólás?