A sikeres influencer marketing titka

A sikeres influencer marketing titka olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Miként látják az influencer marketinget a márkák? – nehézségek, előnyök és…

A teljes cikk itt olvasható:
A sikeres influencer marketing titka

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Miként látják az influencer marketinget a márkák? – nehézségek, előnyök és bevált stratégiák. Ezt a témát jártuk körül az InfluenceAIR Podcast legújabb adásában, melyben Szabó Bélát, a Telekom márka és kereskedelmi kommunikációs vezetőjét, valamint Kisházi Annát, kommunikációs és marketing szakértőt láttuk vendégül, aki korábban a The Coca-Cola Company márkáin, a Pöttyös Túró Rudi és Guru termékek kommunikációján, valamint a Heineken brand kampányain dolgozott.

„Nagyon fontos, hogy mi az a produktum, amit a nap végén te abból az együttműködésből kiveszel. Ez pedig nem csak a márkára igaz, de az influencerre is” – mondta Kisházi Anna, aki ezzel röviden megfogalmazta, hogy az ilyen fajta együttműködés kétpólusú. A márkák számára az a fontos, hogy a brand milyen érték- és üzenetrendszer mentén épül fel, ebbe kerül bele az influencer, aki ehhez jó esetben hozzáad valami pluszt. Az influencereknek ugyanakkor nem szabad megfeledkezniük a saját megítélésükről sem, ehhez mérten kellene mérlegelniük az együttműködési lehetőségeket.

A beszélgetés során Szabó Béla érdekes kölcsönhatásra hívta fel a figyelmet egy hosszabb távú influencer kollaborációban: „A mi emberünké is kezd válni, mivel együtt dolgozunk vele, miközben ő megtartja az értékeit és működési formáját, így kicsit mindketten alakítjuk egymást.”

Béla azt is hozzátette, egy influencer együttműködésben nem a mennyiségi mutatók számítanak – például, hogy hány darab poszt született -, hanem az a hatás, amit ezek a megjelenések elértek.

Már ebből is érzékelhető, hogy az igazán sikeres influencer marketing során a véleményvezér nem egy szimpla reklámfelület, amit a márkák használnak. Bizony komoly tényező az ő személye, hozzáállása, az, hogy miként kezeli az együttműködéseket, és persze hatása a követőitől is függ.

Hogy élték meg az első influencer kampányukat a szakembereknek? Ha ők tartalomgyártásra adnák a fejüket, milyen témában lennének véleményvezérek? Ha kíváncsi a válaszokra, és még sok egyéb érdekességre, nézd meg a teljes adást.

A A sikeres influencer marketing titka bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: A sikeres influencer marketing titka

Vélemény, hozzászólás?