Hamarosan elérhetők az új Széchenyi Kártya Program termékei a Magyar Bankholdingnál

Hamarosan elérhetők az új Széchenyi Kártya Program termékei a Magyar Bankholdingnál olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Magyar Bankholding tagbankjai is biztosítják az új termékeket az ügyfeleknek…

A teljes cikk itt olvasható:
Hamarosan elérhetők az új Széchenyi Kártya Program termékei a Magyar Bankholdingnál

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A Magyar Bankholding tagbankjai is biztosítják az új termékeket az ügyfeleknek

2022. júliusában tovább folytatódik a Széchenyi Kártya Program, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését célozza. Az energia többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukció is érkezik. Az új termékek hamarosan elérhetők lesznek az MKB Bankban és a Takarékbankban. 

A Széchenyi Kártya Program több mint 20 éve biztosít a különféle finanszírozási igényekhez alkalmazkodó pénzügyi megoldásokat a vállalkozások számára. A koronavírus világjárvány kezdetétől, 2020 tavaszától a Széchenyi Kártya Program Plusz, 2021. nyarától a Széchenyi Kártya Program GO! enyhítette hiteltermékein keresztül a válság hatásait. Az azóta eltelt két év alatt 100 ezernél is több hiteligénylést nyújtott be a hazai kkv-szektor 3 600 milliárd forintot meghaladó értékben a programon keresztül. A Magyar Bankholding tagbankjai a program kezdete óta élen jártak a program termékeinek kihelyezésében: a vállalatok a Széchenyi Kártya Program Plusz és a Széchenyi Kártya Program GO! termékeit összesen mintegy 400 milliárd forint értékben igényelték a tagbankoktól.

„A bankcsoport az ügyfelek minél teljesebb körű kiszolgálására törekedve, aktívan részt vesz a gazdaságélénkítő csomagokban, hitelprogramokban, így a Széchenyi Programban. A jövőben is meghatározó szerepet kívánunk betölteni a hazai kkv-k támogatásában” – mondta Szabó Levente, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Továbbra is kedvezményesen juthatnak finanszírozáshoz a vállalkozások

A Széchenyi Kártya Program MAX új konstrukciói 1 milliótól akár 400 millió forint hitelösszegig, a teljes futamidő alatt fix kamattal, az állam által biztosított kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással, gyorsan és minimális adminisztrációval érhetők el. A hiteltermékek a mikro-, kis- és középvállalkozások mindenkori finanszírozási igényeihez igazodva, különböző típusú finanszírozási lehetőségekkel állnak a vállalkozások rendelkezésére.

  1. július folyamán az alábbi hiteltermékeket biztosítja a megújult Széchenyi Kártya Program MAX, amelyek közül több termék a Magyar Bankholding tagbankjainál is elérhető lesz:
    • A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX a napi működési költségek biztosítását szolgálja. Az igényelhető hitelkeret a korábbi 100 millióról 250 millió forintra emelkedik, a hitel maximális futamideje ezentúl akár 3 év is lehet, évi fix 3,5 százalék kamat mellett.
    • A Széchenyi Energiakártya az energiaválság által érintett vállalkozások számára kínál kedvező szabad felhasználású folyószámlahitelt, akár 3 éves futamidőre, évi fix 1 százalékos kamattal.
    • A Széchenyi Likviditási Hitel MAX a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz beszerzéseket segíti. 3 éves futamidőre, évi fix 3,5 százalékos kamat mellett igényelhető.
    • A Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ot szinte minden beruházási hitelcél finanszírozásához kérelmezhetik a kkv-k. A konstrukció keretében finanszírozható hitelcélok köre kibővül: a hitel használható a klasszikus beruházási célok (pl. új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb tárgyi eszköz beszerzés) mellett hitelkiváltásra, üzletrészvásárlásra, illetve agrár célú beruházások megvalósítására is. Maximum 400 millió forintig, legfeljebb 10 évre igényelhető továbbra is. A hitel kamata évi fix 1,5%, illetve a hiteltermék keretében az energiahatékonyság-javítást és technológiaváltást segítő hiteltípusok esetén évi fix 0,5%.
  • A Széchenyi Mikrohitel MAX továbbra is lehetőséget biztosít a legkisebb, illetve a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkező, akár kezdő mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítására (pl. ingatlan vásárlás, egyéb tárgyi eszköz finanszírozásra) évi fix 1% kamat mellett. A hitel maximális futamideje 10 év. (A hiteltermék iránti igénylések befogadására a KAVOSZ Zrt. kijelölt regisztráló irodái jogosultak.)
  • A Széchenyi Lízingkonstrukció MAX pénzügyi lízingügyletek finanszírozásához áll rendelkezésre. A konstrukcióban a beruházási hitelek kiegészítéseként új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozása oldható meg, akár 10 éves futamidővel, évi fix 3,5 százalék kamat mellett.

A Széchenyi MAX termékek a KAVOSZ Zrt. által működtetett Széchenyi Kártya Program részét képezik.

Tovább az eredeti cikkre: Hamarosan elérhetők az új Széchenyi Kártya Program termékei a Magyar Bankholdingnál

Vélemény, hozzászólás?