A Boehringer Ingelheim jó üzleti teljesítménye biztos hátteret nyújt a K+F beruházások számára

A Boehringer Ingelheim jó üzleti teljesítménye biztos hátteret nyújt a K+F beruházások számára olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A K+F-beruházások 2021-ben 11,7%-kal 4,1 milliárd euróra nőttek (a nettó árbevétel…

A teljes cikk itt olvasható:
A Boehringer Ingelheim jó üzleti teljesítménye biztos hátteret nyújt a K+F beruházások számára

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A K+F-beruházások 2021-ben 11,7%-kal 4,1 milliárd euróra nőttek (a nettó árbevétel 20,0%-a)
  • Több mint 25 milliárd eurós beruházás kutatási és fejlesztési célokra, 7 milliárd eurós tőkeberuházás a következő öt évben
  • A humán gyógyszeripari fejlesztések felgyorsulása: akár 15 új termék bevezetése is várható 2025-ig

2021-ben a Boehringer Ingelheim német gyógyszeripari vállalat, mely magyarországi telephellyel is rendelkezik, 137 éves történetének új csúcspontjára növelte éves K+F beruházásait. A vállalat 4,1 milliárd eurót költött K+F tevékenységre (2020: 3,7 milliárd euró), ami 11,7%-os növekedést jelent. A humán gyógyszeripari K+F beruházások 3,7 milliárd euróra emelkedtek (2020: 3,3 milliárd euró), míg az állategészségügy területén 1%-kal, 416 millió euróra (2020: 412 millió euró) nőttek.

„2021 jó év volt a betegek, az állattulajdonosok és vállalatunk számára egyaránt. Növeltük hozzájárulásunkat az emberek és az állatok életének jobbá tételéhez, és tovább erősítettük mindkét üzletágunkat,” nyilatkozta Hubertus von Baumbach, az igazgatótanács elnöke. „Ennek megfelelően intenzívebb erőfeszítéseket tettünk a kutatás-fejlesztés terén, az állategészségügy területén pedig megteremtettük az alapokat ahhoz, hogy 2022-ben és 2023-ban innovatív, új megoldásokat vezessünk be a társállatok és a mezőgazdasági haszonállatok számára.”

„Ezeket az eredményeket olyan időszakban tesszük közzé, amikor Európában ismét háború dúl.” – folytatta Hubertus von Baumbach. „Gondolatainkban az ukránokkal  vagyunk. Az országuk elleni agresszió rendkívül szívszorító. Támogatjuk a menedékkérőket és az Ukrajnában élő rászorulókat rövid és hosszú távú pénzügyi támogatással, termékadományozással, gyógyszerszállítással, és számos munkatársunk vesz részt különféle támogató kezdeményezésekben önkéntességi napjaink keretében. Mindnyájan reméljük, hogy ez a szörnyű helyzet hamarosan véget ér.”

Növekedés valamennyi üzletágban

A COVID-19 kapcsán felmerülő folyamatos kihívások ellenére 2021-ben sikeres évet zártunk. A Boehringer Ingelheim 20,6 milliárd eurós nettó árbevételt ért el (2020: 19,6 milliárd euró), ami 5,4%-os növekedést mutat az előző évhez képest. Devizahatásokkal kiigazítva a nettó árbevétel 7,5%-kal nőtt.

Humán gyógyszeripar – Jelentős előrehaladás a befejezéshez közeli K+F projektekben

A humán gyógyszeripar K+F részlege több mint 100 klinikai és preklinikai projekten dolgozik. A befejezéshez közeli fázisban lévő projektek előrehaladását figyelembe véve, akár 15 új termék bevezetésére is sor kerülhet 2025-ig.  A kutatás fókuszában a különböző betegségek közötti összefüggések mélyebb megértése áll. Erre jó példa a JARDIANCE® (empagliflozin). Ezt a gyógyszert kezdetben a 2-es típusú diabétesz kezelésére engedélyezték. A kardiológiai, renális és metabolikus rendszerek összefonódásának jobb tudományos megértésébe való befektetés lehetővé tette a Boehringer Ingelheim számára, hogy kiszélesítse a készítmény alkalmazását a diabéteszről a szívelégtelenségre. Az empagliflozin jelenleg az egyetlen engedélyezett terápia a szimptómás krónikus szívelégtelenségben szenvedő felnőttek számára az Európai Unióban. Ezen túlmenően előnyös lehet a krónikus vesebetegségek széles spektrumában – amint azt az EMPA KIDNEY vizsgálat pozitív intermedier analízisének adataiból kiderült -, valamint a szívrohamot követő szívelégtelenség megelőzésében (EMPACT-MI vizsgálat) is.

A vállalat immunológiai kutatásainak innovációs ütemét tovább erősítette a spesolimab, egy IL-36 specifikus monoklonális antitest a generalizált pustuláris pszoriázis (GPP) kezelésére. A GPP ritka és olykor életveszélyes bőrbetegség, amelynek nincs világszinten elfogadott kezelése. A spesolimab megkapta az FDA-tól az Áttörést Jelentő Terápia elismerést.

A vállalat idei K+F programjának további sarkalatos elemei közé tartozik a tüdőfibrózis, a központi idegrendszer (KIR) és az onkológia. Az idiopátiás pulmonáris fibrózisban (IPF) szenvedő emberek tüdőfunkcióját befolyásoló egyik PDE4B-gátlót vizsgáló tanulmányt ez év folyamán egy orvosi konferencián fogják közzétenni. A skizofréniához társuló kognitív károsodás (Cognitive Impairment Associated with Schizophrenia, CIAS) kezelésére az adatok közzététele szintén még ebben az évben várható. A KIR területén a Boehringer Ingelheim a CT-155 digitális terápiás készítményen működik együtt, amely a farmakoterápia kiegészítőjeként segíti a betegeket viselkedésük változtatásában és új készségek elsajátításában. Az ígéretes MDM2-p53 antagonista az onkológia területén a legfejlettebb eszköz, amely jelenleg egy pivotális II. fázisú klinikai vizsgálat alatt áll a ritka lágyszöveti szarkóma kezelésére, amely jelentős, kielégítetlen gyógyászati igényeket támasztó terület, és ahol hiányoznak az új, engedélyezett terápiák.

Erőteljes növekedés a JARDIANCE® és az OFEV® területén

A humán gyógyszeripari termékek nettó árbevétele 15,3 milliárd eurót tett ki (2020: 14,4 milliárd euró), ami 8,4%-os* növekedést jelentett, és a teljes nettó árbevétel 74%-át tette ki. Az EUCAN-régióban (Európa, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland) a nettó árbevétel a licencbevételek nélkül 4,1%-kal* 4,4 milliárd euróra nőtt (2020: 4,2 milliárd euró).

A kardiovaszkuláris, metabolikus, valamint a respiratorikus betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek továbbra is a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a nettó árbevételhez. A JARDIANCE® továbbra is a legtöbb bevételt eredményező humán gyógyszeripari termék, amely 3,9 milliárd eurós nettó árbevételt (2020: 3,1 milliárd euró) és 28,6%-os* növekedést ért el. Az OFEV® volt a vállalat második legerősebb bevételt hozó terméke 2,5 milliárd eurós nettó árbevétellel (2020: 2,1 milliárd euró) és 25,4%-os* növekedéssel.

Állategészségügy – Magasabb nettó árbevétel erős versenyben

A Boehringer Ingelheim állategészségügyi üzletága a vakcinák, terápiás készítmények és preventív megoldások globálisan vezető szolgáltatója, amely védelmet nyújt az állatoknak a betegségek és a fájdalom ellen. 2021-ben az állategészségügyi üzletág jelentősen növelte nettó árbevételét egy olyan piacon, amelyet nagyon erős verseny jellemez, és 6,2%-kal* növekedett, 4,3 milliárd eurós nettó árbevétellel (2020: 4,1 milliárd euró).

Biofarmakológiai gyártás – Az iparág egyik vezető szereplője
A Boehringer Ingelheim a biofarmakonok egyik vezető gyártója, mind saját portfólióját, mind az iparági partnereit tekintve. A 20 legjelentősebb gyógyszeripari vállalat és innovatív biotechnológiai cég 60%-a a Boehringer Ingelheim biofarmakológiai szerződéses gyártási üzletágának ügyfele, amely Boehringer Ingelheim BioXcellenceTM márkanév alatt ismert.

Tovább az eredeti cikkre: A Boehringer Ingelheim jó üzleti teljesítménye biztos hátteret nyújt a K+F beruházások számára

Vélemény, hozzászólás?