A biztonságos biciklizésért kampányol Rákóczi Feri

A biztonságos biciklizésért kampányol Rákóczi Feri olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Rákóczi Feri évek óta az egészséges életmód híve és a testmozgás…

A teljes cikk itt olvasható:
A biztonságos biciklizésért kampányol Rákóczi Feri

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Rákóczi Feri évek óta az egészséges életmód híve és a testmozgás szerelmese. A médiaszemélyiség maratont fut, úszik, indult már triatlonon és rendszeresen bringázik. A Hajts az eredetire! kampány nagyköveteként most a hamis kerékpárok és alkatrészek ellen, valamint az eredeti termékek használata mellett áll ki. A kampányt  a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) indította.

Rákóczi Feri maga is elkötelezett kerékpáros, a műsorvezető tavalyi nyaralását családjával együtt két keréken, Európa egyik legrégebbi, 320 kilométeres biciklis útvonalán töltötte. 

„Már gyerekkoromban is bringáztunk apám biciklijén. Akkoriban nagyon elkapott a hév és végül 18 évesen vettem magamnak egy 10 sebességes Csepelt. Ezzel aztán a Balatonig is eltekertem, de ez azért még messze állt a sporttól. Később aztán volt, hogy két nap alatt lebringáztam a Keszthely Újkígyós távot, de csak idősebb koromban kezdtem komolyabban venni és önálló sportként hozzáállni a biciklizéshez” – idézte fel a médiaszemélyiség.

És hogy miért fontos a hamisított termékek visszaszorítása? Hogyan ismerhetjük fel a hamisítványokat és melyek a balesetmegelőzés legfontosabb szempontjai? Hogyan kapcsolódik a tudatos vásárlás a biztonságosabb kerékpározáshoz? Ezeken a kérdéseken kalauzolja végig a nézőket Rákóczi Feri a Hajts az eredetire! kampányvideójában.

Hazánkban 2020 óta egyre többen ülnek biciklire a mindennapokban – mára a lakosság 72 százaléka rendszeresen kerékpározik. Ezzel egyidejűleg azonban egyre több hamisított termék érkezik az országba, ami nem kíméli a kerékpárok és alkatrészeik piacát sem. Hazánkban csak a tavalyi évben félmillió hamis termék volt forgalomban. A hamis alkatrészek az egész országnak komoly gazdasági kárt okoznak, ez csak 2021-ben több, mint 2 milliárd forintot jelentett. De a hamisítványok hosszú távon nem csak költségesebbek, hanem baleseteket is okozhatnak. Az elmúlt három évben közel 3 ezer kerékpáros baleset történt országszerte. 

A balesetmegelőzés első lépése a minőségi termékválasztás, a hamisítványok felismerése azonban sokszor nem könnyű feladat. Segítséget nyújthat a márkajelzés – egy igénytelen logó vagy csomagolás, a halvány feliratok vagy a termékazonosító hiánya már okot adhatnak a gyanúra.

Ha biztosra akarunk menni, mindig vásároljunk a márka hivatalos viszonteladó partnerétől. Ezt tanácsolja Rákóczi Feri is: 

Amikor Budapestre költöztünk és kellő rutint szereztem a városi közlekedésben imádtam bringával járni, a gyerekekkel együtt is sokat kerékpároztunk. Akár a városi mindennapokban, akár sportcélból biciklizünk, a biztonság az első. Közvetlenül a márkától vásárolok, így biztos lehetek benne, hogy garantált a minőség.A Hajts az eredetire! kampányvideója itt érhető el.

További részletek a kampányról itt olvashatók.

Tovább az eredeti cikkre: A biztonságos biciklizésért kampányol Rákóczi Feri

Vélemény, hozzászólás?